Productia la Dacia se va intrerupe periodic. Vanzarile nu merg

Joi, 28 Iunie 2012, ora 20:17
1812 citiri
Productia la Dacia se va intrerupe periodic. Vanzarile nu merg
Foto: Arhiva

Productia fabricii de automobile Dacia va continua sa se intrerupa in acest an, intrucat vanzarile sunt reduse. Saptamana aceasta, angajatii au fost trimisi acasa pentru doua zile.

Vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, a declarat ca fabrica nu poate lucra pe stoc, astfel incat, pana isi revin vanzarile, este posibil ca angajatii sa mai stea si alte zile acasa.

"In momentul in care doar 9% din vanzari se duc la tine in tara avem o problema. Probabil vor mai fi si alte zile de pauza de productie, insa noi incercam sa echilibram productia si vanzarile astfel incat sa reducem la minim aceste pauze", a spus Stroe pentru economica.net.

El a explicat ca fabrica are capacitate pentru depozitarea a 7.000 de masini, iar daca acestea nu se vand, atunci nu se poate produce pe stoc.

Prin oprirea productiei Dacia "pierde" aproape 8.400 de masini, cu o valoare comerciala de peste 100 mil. Euro.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in Europa (UE plus EFTA) in primele cinci luni ale acestui an s-au cifrat la 98.401 unitati, in scadere cu 8,5% fata de 107.506 unitati raportate in primele cinci luni ale anului trecut.

Cel mai cautat model la export in luna mai a fost in continuare Dacia Duster, 11.477 unitati in mai si un total de 59.754 in primele cinci luni (49% din numarul total de autoturisme exportate)

Deocamdata, Dacia are un portofoliu de comenzi care ii permite sa nu recurga la disponibilizari in acest an, a mai spus Stroe.

Uzina Dacia de la Miovenia avut activitatea oprita 6 zile in acest an: 30 martie si 2 aprilie, 18 - 19 iunie, 25 si 26 iunie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Dacia vanzari , #vanzari