Performanta Duster in Rusia: Ce loc ocupa in topul celor mai vandute modele

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 10:502769 citiri
Performanta Duster in Rusia: Ce loc ocupa in topul celor mai vandute modele
Foto: Dacia

Dacia Duster s-a clasat pe locul patru in topul celor mai vandute modele pe piata ruseasca in luna octombrie.

De asemenea, Renault, care impreuna cu Nissan intentioneaza sa preia compania parinte a Lada, AvtoVAZ, si-a continuat expansiunea in Rusia, fiind cel mai bine vandut brand strain din aceasta tara si ocupand locul doi, dupa Lada, in functie de vanzari, potrivit Automotive News Europe.

Renault a vandut in octombrie 18.413 de masini, ceea ce inseamna un avans de 9%.

Vanzarile de masini noi au scazut pentru a opta luna consecutiv in octombrie, cu 8% comparativ cu perioada similara din 2012, la 234.481 de unitati, potrivit datelor Asociatiei Companiilor Europene din Moscova.

Lada a ramas cel mai bine vandut brand in Rusia, insa livrarile s-au redus cu 25%, la 37.484 de unitati, in contextul in care brandurile straine isi fac loc pe o piata care, anticipeaza analistii, ar putea surclasa curand Germania, in prezent cea mai mare piata auto din Europa.

In cazul Duster, vanzarile s-au dublat luna trecuta. Duster ocupa locul patru dupa vanzari si pentru intervalul ianuarie-octombrie 2013.

In Rusia au fost comercializate in octombrie 68.163 de vehicule Duster, de peste doua ori mai multe fata de 33.930 de vehicule vandute in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Mediafax.

Primele trei pozitii in topul celor mai bine vandute modele in Rusia au fost ocupate in octombrie de Granta (Lada), Solaris (Hyundai) si New Rio (Kia).

Duster este comercializat in Rusia sub brandul Renault, la fel ca Logan si Sandero. In cazul acestora din urma, vanzarile su scazut in luna trecuta.

C.S.