Dacia Duster, o poveste de succes in India

Marti, 12 Februarie 2013, ora 09:12
3708 citiri
Dacia Duster, o poveste de succes in India
Foto: Daylife

Dacia Duster se bucura de un adevarat succes in India, masina find destul de mare, sigura si ieftina pentru a avea vanzari mari.

In cele sapte luni de la lansarea pe piata indiana, Renault a livrat 27.285 de masini Duster in India, comparativ cu 3.964 unitati din celelalte modele pe care le produce, relateaza Bloomberg.

In luna noiembrie a anului trecut, oficialii producatorului auto au estimat ca India va deveni una din primele zece piete, ajutand la contracararea scaderii vanzarilor in Europa.

"Duster a creat o nisa pentru Renault. Segmentul SUV este in crestere, iar Volkswagen nu are un model concurent", a explicat Deepesh Rathore, director executiv al IHS Automotive din New Delhi.

Modelul Touareg de la Volkswagen are un pret incepand de la 5,85 de milioane de rupii (110.000 de dolari), de 64 de ori salariul mediu al unui indian si de aproape sapte ori mai scump decat un Duster. Din aceasta cauza, producatorul german a livrat doar 50 de unitati in perioada aprilie 2012 - ianuarie 2013.

In primele zece luni ale anului fiscal (inceput in martie), indienii au cumparat cu 10 la suta mai multe SUV-uri, insa vanzarile totale de masini au scazut cu 1,8 procente.

Renault, care a intrat pe piata indiana de abia in 2011, a vandut 37.508 unitati, in aceeasi perioada. In Europa, vanzarile Renault au scazut cu 19 procente, anul trecut, pana la 1,05 milioane de masini.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Dacia Duster vanzari India, #succes Dacia Duster India , #Duster