Care este cel mai reusit model Dacia, dupa preluarea de catre Renault? - sondaj Ziare.com

Sambata, 10 Martie 2012, ora 18:42
11264 citiri
Care este cel mai reusit model Dacia, dupa preluarea de catre Renault? - sondaj Ziare.com
Foto: capital.ro

Dacia si-a lansat ultimul model, saptamana aceasta, la Salonul Auto de la Geneva. Este vorba despre Dacia Lodgy, monovolumul compact al uzinei de la Mioveni.

Acesta este al zecelea model lansat de Automobile Dacia, dupa preluarea sa de catre grupul francez Renault, la sfarsitul anului 1999.

Dacia SuperNova

Dacia SuperNova a fost primul model lansat de Dacia dupa anul 2000. Modelul a fost o evolutie a Dacia Nova si a fost echipat cu un motor Renault, de 1,4 litri MPI. Productia sa a incetat in 2002.

Foto: masini.ro

Dacia Solenza

Dupa SuperNova a urmat Solenza, o restilizare a modelului anterior. Lansata in 2003, dupa scoaterea din fabricatie a modelului precedent, productia sa s-a oprit tot dupa doi ani, in 2005. Au fost disponibile doua versiuni de motorizare, 1,4 litri si 1,9 litri diesel.

Foto: dli.ro

Dacia Logan

Dacia Logan s-a lansat un an mai tarziu, in 2004, si reprezinta cel mai bine vandut model dupa anul 2000. Modelul a intrat deja in al noualea an de productie si s-au vandut pana in prezent peste 1,2 milioane de unitati. Logan a fost dotat cu motorizari de 1,0 litri, 1,2 litri, 1,4 litri, respectiv 1,6 litri, dar si cu un motor 1,5 litri diesel.

Foto: dacia.ro

Logan MCV

Logan MCV reprezinta varianta break a Logan si a fost lansata in 2006, la Paris Motor Show. Numarul de locuri al acestuia poate fi extins la sapte, iar motorizarile sale au fost 1,6 litri si 1,5 litri diesel.

Foto: promotor.ro

Logan VAN

Logan VAN reprezinta modelul de furgoneta al Logan, care a fost lansat in ianuarie 2007, la Bucuresti, inlocuind vechea Dacia Pick-Up. Are un spatiu de incarcare de 2.500 de litri si 800 de kilograme. Din punct de vedere al constructiei si motorizarii este asemanator cu Logan MCV.

Foto: dacia.ro

Logan Pick-Up

Logan Pick-Up, utiliatara Logan, a fost lansata in septembrie 2007. Asemenea Logan VAN, si Pick-Up este construit pe baza modelului Logan MCV.

Foto: poliserv.ro

Dacia Sandero

Dacia Sandero reprezinta modelul din clasa mini al Dacia, fiind lansat in martie 2008. Motorizarile sale sunt asemanatoare celor pentru Dacia Logan, autoturismul fiind vandut pana acum in peste jumatate de milion de exemplare.

Foto: dacia.ro

Sandero Stepway

Sandero Stepway este un crossover SUV mini, fara a face parte insa cu adevarat dintr-una dintre aceste trei categorii, fiind o versiune mai inaltata a Sandero. A fost lansata in mai 2009, la Barcelona International Motor Show. Are doua variante de motorizare, 1,6 litri MPI si 1,5 litri DCI.

Foto: doarluka.wordpress.com

Dacia Duster

Modelul Dacia Duster a fost lansat in primavara anului 2010, in luna martie, fiind primul SUV din istoria Dacia. Beneficiaza de doua motorizari, 1,6 litri si 1,5 litri diesel. El a fost desemnat cel mai ieftin SUV din lume, la putin timp dupa lansarea sa.

Foto: adevarul.ro

Dacia Lodgy

Dacia a lansat noul model, Lodgy, marti, la Salonul Auto de la Geneva.

Dacia Lodgy, lansata la Salonul Auto de la Geneva - vezi cat costa

Noul model are o lungime de 4,5 metri si o latime de 1,75 m, masina putand acomoda pana la 7 pasageri. Al treilea rand de scaune ofera in spatiu generos pentru picioare (144 mm) si o inaltime confortabila pentru oricine (866 mm). Acest al treilea rand poate fi rabatat sau scos cu totul, pentru a permite incarcarea unor bagaje mai mari.

Vreti o Dacia Lodgy? Vedeti cat costa toate variantele

Cea mai ieftina versiune de Dacia Lodgy costa 9.500 de euro, are cinci locuri, iar dotarile standard nu includ, de exemplu, aerul conditionat sau inchiderea centralizata cu telecomanda.

Renault va lansa, in a doua jumtate a anului 2012, un nou model de automobil din clasa MPV, care va purta sigla Dacia: Kangoo.

Renault pregateste Dacia Kangoo

Automobilul ar trebui sa coste de doua ori mai putin decat un Renault Kangoo si va fi produs in Tanger. Lansarea modelului va avea loc la doar cateva luni dupa ce francezii au scos pe piata noul model Lodgy.

Primele imagini cu noul model Dacia, Dokker

Gama de masini Dacia va continua sa se diversifice. Dupa modelul Dacia Lodgy, filiala romana a Renault pregateste si modelul Dokker, un ludospace care va fi asamblat tot la Tanger, in Maroc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#modele reusite Dacia, #modele Dacia, #modele reusite Dacia Renault , #modele