Dilema unui șofer de Dacia Spring în urma unui accident: Mai merită sau nu reparată mașina? "Daună totală și vinde-o la piese"

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 23:38
15616 citiri
Dilema unui șofer de Dacia Spring în urma unui accident: Mai merită sau nu reparată mașina? "Daună totală și vinde-o la piese"
Cum arată mașina după accident FOTO Facebook/ Dacia Spring România

Numărul românilor care au cumpărat o mașină electrică a crescut, iar mulți au ales Dacia Spring, datorită prețului mai mic de achiziție.

Cei mai ghinioniști dintre posesorii de mașini Dacia Spring au fost implicați în accidente. este cazul unui șofer care s-a ales cu mașina avariată și încearcă să afle dacă este rentabil să o mai repare, după cum a scris pe Facebook:

"Zilele trecute am avut un incident, iar mașina a ajuns cu șasiul deviat vreo 10 cm, motorul nu mai pornește, bordul este strâmb, cutia de viteze nu mai schimbă față/ spate, roata de pe dreapta nu mai virează.

Merită reparată? Se pricep cei de la Dacia să repare motoarele și cutia?", a scris acesta pe grupul Dacia Spring România.

În comentarii, autorul postării a precizat că are Casco pentru mașină: "Am Casco,; i cel care a intrat în mine are Casco."

Acesta a explicat și cum a avut loc accidentul: "A pornit în trombă, eu mă aflam în mișcare, doamna avea cedează trecerea. Honda Acord de 1 an, este și ea cu toată fața spartă, motorul nu a mai pornit."

"Dacă ai Casco, ești fericit"

În comentarii, părerile sunt împărțite.

"Nu se repară nimic, toate se schimbă. Dacă s-a îndoit parte din șasiu e daună totală. Dacă ai Casco ești fericit, poți comanda alta, dacă nu, îmi pare rău pentru ține."

"Ia-ți alta. Pierzi timp și iese o lucrare de mântuială. Plus că nu ti-o mai face nimeni ca nouă. Trage pe firma de asigurări, că de-aia ai plătit."

"Ei ar trebui să poată face orice la produsul lor. Să știe din scoarță în scoarță cum se repară. Dacă merită, tu decizi. Poți să îi întrebi, să facă o constatare și să îți estimeze costurile."

"E o dăuna normală, nu te speria de ce zic "inginerii" de pe aici, doar că șasiul, dacă într-adevăr s-a îndoit, nu mai merită reparat.

Restul pieselor se schimbă. Piesele buffer și-au făcut treaba și au amorsat din impact, dar uneori nu ai ce să faci și este strâmbat și șasiul. E doar un fier, bine că nu sunt probleme de sănătate."

"Ți se va da daună totală într-un final, după mai multe expertize și stat cu lunile. Problema e că dacă nu ai 1 an de la achiziție va trebui să returnezi prima de la stat. Deci rămâi și tu cu vreo 8-9 mii în cel mai fericit caz."

"Cu sau fără Casco, eu nu aș mai repara-o."

"Tata avea casco (2800 lei an) și la 1500 km parcurși ai mașinii a adormit la volan (a intrat în 2 mașini parcate cu 90 km/h .... Spring-ul e avariat de 66.000 ron și nu a primit dauna totală, ei au spus că trebuia să fie dauna mai mare de 70% din preț, au preferat să o repare ei, sincer nu știu cât de mașină va mai fi după reparație, încă așteaptă cei de la Dacia piesele, au zis că au primit 85% din ele și nu se apucă de ea până când nu le primesc pe toate."

"Se poate repara. Dacă o declară daună totală, este rentabil să accepți, păstrezi epava (în acest caz primești ceva mai puțin, tot merită), iar cu restul vinzi pe bucăți. Va fi cerere pentru toate componentele."

"La ce spui tu acolo e game over. Daună totală. Ce faci mai departe, e altă poveste. Sau mașină. Succes și capul sus!"

"Exclus să accepți să fie reparată, dacă nu este din vina ta!!! Alta nouă!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#Dacia Spring, #accident rutier, #daune, #costuri, #reparatii , #masini electrice