UPDATE Cutremur în România. Unde a avut loc seismul de 4,3

Luni, 15 Ianuarie 2024, ora 11:06
7996 citiri
UPDATE Cutremur în România. Unde a avut loc seismul de 4,3
Foto: pixabay.com

Un cutremur de 4,3 grade a avut loc în România luni, 15 ianuarie, la ora 11:00. Mai exact, seismul a fost înregistrat în Vrancea, la o adâncime de 80 de kilometri.

UPDATE 12.20 Un nou cutremur s-a produs, luni, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la ora 11:35, de data aceasta cu magnitudinea de 3,3 grade, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Potrivit sursei citate, seismul a avut loc la adâncimea de 85 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km vest de Focşani, 66 km est de Sfantu-Gheorghe, 71 km nord de Buzău, 81 km est de Braşov, 90 km sud de Bacău şi 95 km sud-vest de Bârlad.

Știrea inițială

”În ziua de 15 Ianuarie 2024, la ora 11:01:49 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.3, la adâncimea de 80.0 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 66km E de Sfantu-Gheorghe, 73km N de Buzau, 81km E de Brasov, 88km S de Bacau, 93km SV de Barlad”, transmite INFP.

”Până la acest moment, nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 şi nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Echipajele operative se află în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere”, au transmis oficialii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Aceştia au distribuit din nou, pe reţelele de socializare, informaţii despre măsurile şi modul de comportare înainte, în timpul şi după producerea unui seism.

IGSU reiterează informaţia potrivit căreia, în cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora.

”Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă)”, a mai transmis IGSU.

Cutremur în România, dis-de-dimineață, în duminica Floriilor. Ce magnitudine a avut seismul
Cutremur în România, dis-de-dimineață, în duminica Floriilor. Ce magnitudine a avut seismul
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs duminică dimineața, 28 aprilie, la ora 6:43, în zona...
Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Cutremur în România, vineri dimineața. Județul în care a avut loc seismul de 3,5 grade
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul...
#cutremur, #cutremur Vrancea, #cutremur Romania , #cutremur