Viituri puternice în regiunile din Turcia devastate de cutremur. Cel puțin 10 oameni au murit VIDEO

Miercuri, 15 Martie 2023, ora 21:22
2394 citiri
Viituri puternice în regiunile din Turcia devastate de cutremur. Cel puțin 10 oameni au murit VIDEO
Mai mulți oameni au fost dați dispăruți în urma inundațiilor FOTO captură video YouTube

Cel puţin 10 persoane au murit în urma inundaţiilor care au lovit două provincii din sud-estul Turciei, devastate de cutremurul din 6 februarie, conform presei turce, citată de AFP.

Nouă persoane au murit în localitatea Sanliurfa, dintre care cinci cetăţeni sirieni care au fost găsiţi fără viaţă în subsolul unui imobil, iar alte două persoane sunt date dispărute, conform agenţiei turce Anadolu.

O persoană a murit şi alte trei sunt date dispărute în provincia vecină Adiyaman, lovită, de asemenea, de ploile puternice. Victima se afla într-un container transformat în adăpost de urgenţă când a fost prinsă de viitură, conform Anadolu.

Regiunea a fost deja lovită de cutremurul devastator, luna trecută, care a ucis circa 48.000 de persoane şi a forţat aproximativ 2 milioane să se refugieze în adăposturi temporare, precum corturi şi containere.

Inundaţiile au măturat în calea lor mai multe maşini şi au avariat drumuri şi poduri, potrivit imaginilor difuzate de Haber Global. Un bărbat şi un copil au fost salvaţi de localnici cu ajutorul unei frânghii de pe o stradă din centrul Şanliurfei, a indicat HaberTurk.

Un alt bărbat a fost văzut înotând pentru a se salva dintr-un pasaj subteran inundat din Şanliurfa.

Unitatea de terapie intensivă a unui spital din provincia Sanliurfa a fost inundată, iar pacienţii au fost evacuaţi. Şcolile au fost închise la Şanliurfa, unde au fost inundate şi locuinţe, iar autorităţile au îndemnat localnicii să îşi părăsească casele şi să se îndrepte spre zone mai sigure.

Mai la sud, în districtul Iskenderun din provincia Hatay, apa a inundat corturile care adăposteau supravieţuitori ai cutremurului.

Ploi abundente sunt aşteptate în următoarele două zile, a anunţat Autoritatea pentru managementul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor (AFAD), avertizând localnicii să se ferească de furtunile şi inundaţiile care vor urma.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atac ucrainean în orașul Tokmak. Cel puțin 16 oameni au murit și 20 au fost răniți FOTO/VIDEO
Atac ucrainean în orașul Tokmak. Cel puțin 16 oameni au murit și 20 au fost răniți FOTO/VIDEO
Reprezentanții ruși din regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, anunță că cel puţin 16 persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite în bombardamente în oraşul Tokmak - aflat sub...
Rușii reclamă că bombardamentele ucrainene ar fi ucis mai mulți civili la Zaporojie, regiune anexată de Moscova
Rușii reclamă că bombardamentele ucrainene ar fi ucis mai mulți civili la Zaporojie, regiune anexată de Moscova
Un oficial rus din regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă că bombardamentele armatei ucrainene au ucis opt persoane, inclusiv doi copii, în oraşul Tokmak, relatează...
#cutremur Turcia, #viituri, #inundatii, #morti , #Turcia