A început exodul într-un oraș cu 16 milioane de locuitori: Cutremurele au băgat frica în ei VIDEO

Sambata, 04 Martie 2023, ora 01:19
7018 citiri
A început exodul într-un oraș cu 16 milioane de locuitori: Cutremurele au băgat frica în ei VIDEO
La Istanbul locuitorii au început să părăsească orașul de frica cutremurelor FOTO: The Sun

Cutremurele gemene catastrofale care au lovit 11 provincii din sudul și sud-estul Turciei în urmă cu aproape o lună, ucigând zeci de mii de oameni, au băgat frica în lume. Astfel, într-un oraș cu 16 milioane de locuitori a început exodul spre zone mai sigure.

Populația Istanbulului și-a reamintit peste noapte, după catastrofe, că experții în seismologie au considerat de zeci de ani metropola de pe Bosfor ca fiind extrem de vulnerabilă la un cutremur devastator, ce ar putea lovi oricând. Astfel, oamenii au început să părăsească orașul iar mutările au crescut de 12-15 ori față de normal, potrivit Intellinews.

Unii experți cred că este probabil un cutremur major cu epicentrul său în Marea Marmara interioară. Istanbulul este situat între Marea Neagră și Marea Marmara.

Lovitură primită în plin de Putin: Banii președintelui rus găsiți într-o ascunzătoare de procurori

Mulți locuitori din cartierele din Istanbul, considerate ca fiind cele mai expuse impactului unui cutremur uriaș, au decis să plece cu totul din cel mai mare oraș al Turciei sau să se mute în zone considerate a fi mai sigure, în cazul în care vor exista cutremure majore, a declarat managerul unei companii de mutări din Istanbul.

„Acesta ar trebui să fie un sezon scăzut pentru noi. Companiile [care furnizează servicii de mutare] ar primi în mod normal două apeluri pe zi, dar de data aceasta primesc până la 25 de solicitări în fiecare zi”, a spus Ali Ayilmazdir, președintele END, o asociație care reprezintă companiile de mutări din Istanbul.

El a adăugat: „Această mișcare a oamenilor are loc între toate districtele, dar în special în partea europeană [a orașului]. Oamenii spun că sunt îngrijorați că clădirile lor sunt prea vechi pentru a rezista unui cutremur.”

Pentagonul, o nouă evaluare: Putin nu mai poate câștiga în Ucraina în urma unei situații apărute

Între timp, un număr mare de locuitori cere guvernului orașului să-și verifice clădirile pentru rezistența la cutremur. Practicile de construcție nepotrivite, de care antreprenorii au reușit să scape din cauza corupției sau incompetenței din partea autorităților, sunt învinuite pe scară largă pentru numărul șocant al morților cauzat de dezastrul cutremurului din 6 februarie, care a lovit și nordul Siriei.

„În funcție de rezultatele acestor inspecții, ne așteptăm să se mute mai mulți oameni în perioada următoare”, a spus Ayilmazdir.

Unii rezidenți din Istanbul se retrag în casele lor de vară de pe coasta Mării Egee, în timp ce alții se mută în provinciile din apropiere Kocaeli și Izmit, a declarat proprietarul unei companii de mutări.

Hakan Aydogan, președintele Asociației Consultanților Imobiliari, a făcut referire la un studiu realizat de Ipsos la Istanbul, care a arătat că până la 70% dintre respondenții la sondaj au spus că doresc să se mute într-un apartament mai sigur.

Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Putin, mutare contra Europei: Rusia, mii de atacuri periculoase împotriva unei mari puteri
Concomitent cu războiul din Ucraina, lansat în urmă cu 26 de luni, Vladimir Putin duce o luptă continuă împotriva țărilor occidentale, prin acțiuni ascunse. Acum, experți dintr-un sector...
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Cinci cutremure în doar nouă minute în Taiwan. Mărturiile oamenilor speriați FOTO
Taiwanul a fost zguduit luni, 22 aprilie, de un cutremur puternic, resimţit la Taipei de personal AFP, Agenţia Meteorologică anunțând un seism de magnitudinea 5,5 în comitatul Hualien din...
#cutremur Turcia, #istanbul, #Turcia Istanbul centru comercial, #cutremure turcia, #Marea Neagra, #cutremur , #stiri internationale
Comentarii
Poza gheu
gheu
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5