Tragedie în China: Cel puțin trei morți și cinci răniți după un cutremur cu magnitudinea 7,1 VIDEO

Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 16:15
984 citiri
Tragedie în China: Cel puțin trei morți și cinci răniți după un cutremur cu magnitudinea 7,1 VIDEO
Cutremur cu magnitudinea 7,1 în China FOTO: Captură video/ X/CNN-News18

Autoritățile chineze au anunțat că trei persoane au murit şi alte cinci au fost rănite în China în urma unui cutremur cu magnitudinea 7,1 care s-a produs marţi, 23 ianuarie, în zona Wushi din prefectura Aksu situată în Regiunea Autonomă Xinjiang-Uigură din nord-vestul ţării, transmite agenţia Xinhua.

Seismul a fost înregistrat puţin după ora locală 02.00 (18.00 GMT luni) de Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), la o adâncime de 27 de kilometri, la circa 140 de kilometri vest de oraşul Aksu.

Agenţia France-Presse a relatat anterior că aproximativ 50 de persoane au fost rănite marţi în cel mai mare oraş din Kazahstan şi în China după seismul care a fost resimţit şi în Kârgâzstanul vecin, într-o regiune în care cutremurele de pământ se produc cu regularitate.

La Almatî, cel mai mare oraş kazah, unde 2 milioane de locuitori trăiesc deasupra a 27 de falii tectonice, "44 de persoane au cerut ajutor medical pentru diverse răni", a anunţat Ministerul Sănătăţii marţi, precizând că opt dintre ele erau în continuare spitalizate.

Marţi dimineaţă, Agenţia kazahă de seismologie a anunţat că alte două seisme cu magnitudini de 5,2 şi 5,3 s-au produs în jurul orei locale 10.00 (04.00 GMT) în aceeaşi zonă şi care au fost resimţite la Almatî, unde atmosfera a rămas calmă şi şcolile au fost închise, potrivit unui corespondent al AFP.

În Kârgâzstan, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că seismul nu a făcut nici victime, nici pagube materiale, în pofida unor replici "deosebit de puternice".

În India, posturile de televiziune din capitala New Delhi, situată la circa 1.400 de kilometri de epicentru, au relatat că seismul a fost resimţit pe plan local.

La puţin timp după aceea, trei replici au fost înregistrate în regiune, cu magnitudini de 5,5, 5,1 şi 5, a adăugat USGS.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#cutremur China, #cutremur China morti, #persoane ranite, #magnitudine 7, #China , #China