Cum arată compartimentul unui tren în care au călătorit elevi de liceu: "Sunt educați de o societate care interzice cu desăvârșire orice pedeapsă"

Joi, 10 August 2023, ora 19:09
10005 citiri
Cum arată compartimentul unui tren în care au călătorit elevi de liceu: "Sunt educați de o societate care interzice cu desăvârșire orice pedeapsă"
Gunoaiele lăsate în cușetă FOTO Twitter

O fotografie postată pe Twitter în care apare compartimentul plin de gunoaie al unui tren a devenit virală în mediul online.

Potrivit persoanei care a publicat inițial poza, imaginea a fost surprinsă în trenul care circulă pe ruta București - Oradea, iar cei care ar fi lăsat ambalajele produselor consumate în timpul călătoriei ar fi elevi la Liceul Pedagogic I.Vulcan din Oradea.

"Așa au lăsat cabina de la cușetă elevii de la Liceul Pedagogic I.Vulcan din Oradea!! (Tren București - Oradea)", scrie în textul care însoțește imaginea.

"Ar trebui interzis o perioadă să se mai urce în tren"

Fotografia a fost distribuită și pe Facebook, iar situația a fost comentată.

"Deci să nu exagerăm. Pe unde umblu eu, cu avionul și cu trenul și cu autocarul, e mult mai rău. Și sunt de oameni în toată firea. Chiar câte unii intelectuali cu educație la high level. Au lăsat în urma lor ca la porci. Ăia sunt doar copii. Suntem în România, totuși."

"Și când auziți de sistemul chinejilor de puncte sociale săriți toți în sus. În mod normal după 2 - 3 de astfel de călătorii ar trebui interzis o perioadă să se mai urce în tren."

"Frumos, elegant, și mai ales tradițional românesc."

"E normal. Sunt educați de o societate care interzice cu desăvârșire orice pedeapsă, o societate care le inculcă (n. r. a întipări în mintea cuiva o idee prin repetiție) că pot face orice, că sunt singurele și cele mai importante ființe de pe planetă, că adulții sunt obligați să-i servească etc. Și acum vă mirați..."

"Păi se duceau la București. Și voiau să se obișnuiască. Pentru că prin partea aia de lume așa se crede că se face la București."

"Oare același comportament îl au și în casele lor? Atitudinea este observată în familiile din care fac parte... Totul se reduce la educație!"

"Educația primită acasă se oglindește în societate."

"Se presupune că vor deveni învățători și educatori se presupune că vor deveni învățători și educatori"

"Mie mi-ar fi rușine. Probabil acasă strânge mămica după ei mereu. Nu prea merge să ziceți că 'sunt doar copii', totul ține de educație, nu toți sunt nesimțiți. 'copiii' ăștia vor ajunge adulți care lasă jeg și dezordine pe la cazări, sunt convinsă."

"Ce e mai tragic că e sunt elevi de liceu pedagogic, care se presupune că vor deveni învățători și educatori și îi vor “educa” pe alți copii."

"Educația începe în familie. Ăștia n-au primit. Probabil fanii Gheboasă."

"Eh! Să vedeți ce scot femeile de serviciu dintr-o sala de curs, după 4 ore...munți de gunoi."

"Ar mai fi de spus: amenzi, amenzi, amenzi. Rușinea e o pălărie prea mare pt ei

Și, da. Mai sunt oameni care lasă curat lună după ei. ACEȘTIA TREBUIE PROMOVAȚI."

"Pedagogic, puterea exemplului. Mie o poză de asta mi-ar fi suficientă, dacă aș fi directorul liceului, pentru a le scădea notă la purtare tuturor celor care au călătorit acolo. Poate doar așa ai putea face pedagogie de neuitat cu cei care fac din pedagogie un mod de viață."

"Învățătorii nu se ocupă de educația copilului. De asta se ocupă părinții în cei "7 ani de acasă". Datoria unui profesor nu e să îți învețe odrasla bunele maniere."

"Presupun că tot Gheboasă e de vină"

"Singură modalitate de a educa este cu o amendă usturătoare. Când îți scade cifra din buzunar, sigur te gândești de două ori. Dar, atâta timp cât votul contează, mai închidem ochii."

"Presupun că tot Gheboasă e de vină (un fel de Acarul Păun zilele acestea)!"

"Nicio problemă. Foarte bine că ați identificat făptașii. La "școală altfel" să viziteze CFR-ul și să facă ordine în vagoane."

"Văd că se știe cine a călătorit. De ce nu se dă o amendă uriașă părinților acelor elevi? Credeți că alții au învățat să păstreze curățenia doar prin cei 7 ani de acasă?? Nu, tot prin pedepse financiare. Și dacă nu sunt solvabili trei luni de muncă în folosul obștei, spre ex. la curățat vagoanele de tren!!!"

"Nu mi se mai pare revoltător și surprinzător. Mi s-ar fi părut surprinzător să fi lăsat cușetă curată. Eu nu am așteptări de la această generație. Progresul și civilizația se pare că nu fac casă bună cu românii. Iar diferența dintre noi și țările civilizate se adâncește."

"Urmăriți în mall-uri, în zona de mâncare! Adulții strâng în urmă lor, duc tavă, aranjează scaunele. Puștii lasă mormane de ambalaje, firimituri și bucăți mai mari de mâncare pe mese, pe scaune.... Sunt obișnuiți de acasă nu să strângă, ci să fie strâns de altcineva".

Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
Rușii pretind că au distrus un tren care transporta echipament militar occidental către frontul din Ucraina
În regiunea Doneţk din estul Ucrainei, un tren care transporta armament occidental livrat Kievului ar fi fost lovit de armata rusă. Anunțul vine după o serie de lovituri asupra căilor ferate...
Românii vor merge la munte și la mare cu un tren făcut de chinezi. A fost adus cu vaporul în Portul Constanța
Românii vor merge la munte și la mare cu un tren făcut de chinezi. A fost adus cu vaporul în Portul Constanța
O companie privată de transport feroviar ce operează pe cele mai căutate destinații de vacanță ale românilor, adică Valea Prahovei și Constanța, a cumpărat din China o garnitură de tren...
#cuseta, #tren, #elevi, #gunoaie, #ambalaje, #educatie , #stiri sociale