Se mai deschid sau nu curțile școlilor pentru elevi după ore? Nicolae Ciucă a contestat legea la CCR, după ce Guvernul a emis un punct de vedere

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 10:55 2486 citiri
Teren de sport din Bucuresti FOTO Ziare.com

Proiectul de lege care ar urma să asigure autorităților locale cadrul legal pentru deschiderea porților școlilor, în contextul în care România înregistrează printre cele mai scăzute niveluri de practicare a sportului și mișcării din statele membre UE, a fost contestat la CCR de premierul Nicolae Ciucă, a transmis vineri, 8 aprilie, deputatul USR Mihai Botez.

Parlamentarul USR susține că inițiativa legislativă ajunsese pe masa Guvernului înainte de a fi contestată la CCR.

„Domnul Ciucă a ales să conteste la Curtea Constituțională un proiect care ar fi permis deschiderea curților școlilor înafara orelor de curs. Această lege, depusă de USR, ar fi permis instituirea unei practici unitare la nivel național. Deja, în multe orașe, consilierii locali USR au depus zeci de proiecte de hotărâre locală care permit copiilor să se joace pe terenurile școlilor în afara orelor de curs.

O să trec peste absurdul acestei situații, în care Guvernul nu are altceva de făcut decât să conteste o astfel de lege la CCR, însă vreau să menționez un lucru. Această inițiativă legislativă a trecut prin toate procesele legislative parlamentare, inclusiv primirea unui punct de vedere de la Guvernul României. Dacă acest proiect avea carențe sau trebuia remediat, Guvernul putea face sugestii pe parcursul procesului legislativ, iar forma finală să fie una clară”, a transmis deputatul USR Mihai Botez.

Botez susține că legea trebuie să treacă, din nou, prin întregul proces legislativ.

Însă filosofia de lucru a multor instituții este că mai bine respingem decât să corectăm. Pentru mulți principiile de lucru sunt următoarele - “nu sunt bani”, “nu sunt oameni”, “nu se poate face” – niciodată nu se merge pe principiul îmbunătățirii/remedierii unui proiect de lege. Așa ajung să fie respinse inițiative care ar fi avut un impact pozitiv în societate, pentru că unora le este lene să găsească soluții.

Acum proiectul va trebui să treacă din nou prin procesul parlamentar. Mă aștept ca Guvernul să vină cu o soluție pentru a se putea implementa un proiect util pentru toți copiii”, a mai scris parlamentarul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News