Fenomen șocant detectat: Gigantul descoperit în oceane se prăbușește, fatal pentru întreaga lume VIDEO

Marti, 14 Iunie 2022, ora 01:19
14851 citiri
Fenomen șocant detectat: Gigantul descoperit în oceane se prăbușește, fatal pentru întreaga lume VIDEO
Uriașul curent din Oceanul Atlantic este în pericol să între în colaps FOTO: Science Alert

Oameni de știință de la Universitatea New South Wales din Sydney, Australia, care au publicat un nou studiu în revista Nature Climate Change din 6 iunie 2022, au descoperit un fenomen dramatic ce se desfășoară în prezent. Experții au găsit că giganticul curent din Atlantic ar putea intra în colaps datorită consecințelor schimbărilor climatice, cu consecințe catastrofale pentru tot globul.

Cercetătorii avertizează că prăbușirea acestui curent din Oceanul Atlantic ar schimba clima Pământului, într-o măsură mai mare decât fenomenul La Nina, care definește valurile ucigașe de căldură, potrivit Science Alert.

Acest fenomen ar însemna mai multe ploi inundabile în estul Australiei și secete mai grave și sezoane de incendii de vegetație mai dezastruoase în sud-vestul Statelor Unite.

Australienii de pe coasta de est au simți pe pielea lor fenomenul La Nina, ca și cei din sud-vestul Europei. Schimbările climatice ne-au încărcat atmosfera cu aer mai umed, în timp ce de două veri fenomenul La Nina a încălzit oceanul din nordul Australiei.

O forță misterioasă descoperită în spațiu: O entitate necunoscută acționează împotriva lumii noastre VIDEO

Ambele dezastre extreme au contribuit la unele dintre cele mai umede condiții experimentate vreodată, cu inundații record în Australia, în New South Wales și Queensland.

Între timp, în sud-vestul Americii de Nord, o secetă record și incendii grave de vegetație au pus o presiune uriașă asupra serviciilor de urgență și agriculturii. Doar incendiile au produs pagube de 70 de miliarde de dolari în Statele Unite.

Circulația curentului din Atlantic cuprinde un flux gigantic de apă tropicală caldă către nord, care ajută la menținerea climei europene blânde, permițând în același timp șansa de a pierde căldura în exces.

În ultimele decenii s-a constatat că acest curent din Atlantic a încetinit și poate intra în colaps, iar acest lucru i-a îngrijorat pe oamenii de știință. De ce a încetinit? O consecință clară a încălzirii globale este topirea calotelor polare din Groenlanda și Antarctica.

Un matematician avertizează lumea: Există patru civilizații extraterestre ostile care pândesc Pământul VIDEO

Rata de topire va crește în următoarele decenii, iar prăbușirea curentului din Atlanticul de Nord și Antarctica ar altera profund anatomia oceanelor lumii. Experții arată că acest fenomen aduce un exces de căldură tropicală în Atlantic, determinând aerul uscat să coboare în estul Pacificului.

Astfel, Pacificul se va confrunta cu un proces asemănător cu La Nina de pe uscat, care produce valuri ucigașe de căldură. În niciun moment din istoria Pământului, cu excepția meteoriților și a supervulcanilor, sistemul nostru climatic nu a fost zguduit de schimbări ale compoziției gazelor atmosferice, așa cum se întâmplă în prezent.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#curent Oceanul Atlantic, #Oceanul Atlantic, #curenti oceanici, #curent, #curenti oceane, #Oceanul Pacific, #La Nina fenomen , #descoperire