Cupa Mondială: Mesaj fără precedent al unei naționale calificate cu privire la drepturile omului în Qatar VIDEO

Joi, 27 Octombrie 2022, ora 10:15
2735 citiri
Cupa Mondială: Mesaj fără precedent al unei naționale calificate cu privire la drepturile omului în Qatar VIDEO
Cupa Mondială începe la 20 noiembrie

Reprezentativa Australiei a criticat, într-un mesaj video, situaţia legată de drepturile omului în Qatar, devenind prima participantă la Cupa Mondială care procedează astfel, relatează bbc.com.

În mesaj, jucătorii vorbesc despre situaţia muncitorilor migranţi şi despre cea legată de drepturile LGBTQ.

În filmuleţ apar 16 jucători, între care şi căpitanul Matt Ryan. Ei cer o remediere eficientă a situaţiei muncitorilor migranţi şi dezincriminarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex.

“Suntem alături de FIFPro, de Building and Wood Workers International şi de International Trade Union Confederation, în încercarea de integrare a unor reforme şi stabilire a unei moşteniri care să dureze în Qatar. Aceasta trebuie să includă înfiinţarea unui centru de resurse pentru migranţi, soluţii eficiente pentru cei cărora nu li s-au respectat drepturile şi dezincriminarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex. Acestea sunt drepturi de bază care ar trebui să fie valabile pentru toţi şi care vor asigura progresul în Qatar şi o moştenire care va dăinui dincolo de fluierul final al Cupei Mondiale din 2022”, au afirmat australienii.

Marţi, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al-Thani, a afirmat că ţara sa se confruntă cu o campanie de critici "fără precedent” cu privire la găzduirea Cupei Mondiale. „De când am primit onoarea de a găzdui Cupa Mondială, Qatarul a fost ţinta unei campanii fără precedent pe care nicio altă ţară gazdă nu a suferit-o”, a spus el în timpul unui discurs.

Cupa Mondială începe la 20 noiembrie.

FIFA a acordat Cupa Mondială Qatarului în 2010, iar emiratul a cheltuit zeci de miliarde de dolari pentru pregătirea evenimentului care va avea loc în perioada 20 noiembrie - 18 decembrie.

Statul bogat este însă subiectul a numeroase critici cu privire la tratamentul acordat lucrătorilor străini, drepturile LGBTQ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queers) şi femei sau utilizarea aerului condiţionat în cele opt stadioane ale sale, care au costat 6,75 de miliarde de dolari.

Naţionala Australiei va juca la Cupa Mondială în grupa D, cu Franţa, Danemarca şi Tunisia.

Euro 2024 fără Alibec? Ce spune selecționerul despre situația atacantului care joacă în Qatar
Euro 2024 fără Alibec? Ce spune selecționerul despre situația atacantului care joacă în Qatar
Denis Alibec a fost om de bază în preliminariile EURO 2024 dar nu este sigur de locul său la turneul final din Germania. Principala lui problemă e că joacă într-un campionat slab, precum...
Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul care a fost la un pas de o tragedie în Formula 1: ”Roșu, roșu, roșu! Sunt în mijloc, roșu! La naiba!” VIDEO
Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr. (Ferrari) a câştigat duminică Marele Premiu al Australiei la Formula 1, care a avut loc pe circuitul Albert Park din Melbourne, în faţa a peste 130.000 de...
#cupa mondiala, #CM, #world cup, #Australia, #Qatar , #stiri World Cup