Misterul Sfântului Graal: Unde se găsește ascuns Potirul lui Iisus Hristos? VIDEO

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 05:26
10181 citiri
Misterul Sfântului Graal: Unde se găsește ascuns Potirul lui Iisus Hristos? VIDEO

Sfântul Graal a fost de secole una dintre cele mai căutate relicve creștine din istorie, ea fiind identificată ca paharul din care a băut Iisus Hristos la Cina cea de Taină și pe care Iosif din Arimateea l-ar fi folosit pentru a colecta sângele Mântuitorului, când a fost răstignit.

Cupa sacră Sfantul Graal reprezintă unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale creștinismului, religia care numără în prezent peste 2,38 miliarde de oameni din întreaga lume, potrivit BBC News.

Cu toate astea, în ciuda faimei Sfântului Graal, nimeni nu este complet sigur unde se află paharul sacru sau dacă a existat vreodată. Dar, Catedrala din Valencia din Spania susține că ea deține cupa din care a băut Iisus Hristos.

”Întotdeauna spun că dovezile sunt ca niște crenguțe dintr-un copac. Dacă ai doar un băț, el se rupe ușor. Dar dacă unești 50 împreună, nu le mai poți rupe”, a spus Jose Verdeguer, istoric al patrimoniului de la Catedrala din Valencia, Spania.

Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani: Descoperire uimitoare a cercetătorilor din Suedia VIDEO

Verdeguer se referă la o colecție de dovezi despre care unii cred că demonstrează autenticitatea Sfântului Graal, potirul sacru al lui Iisus Hristos, care se află la catedrală.

Sfântul Graal însuși este compus din două părți: o cupă din piatră de agat brun-roșcat și o raclă din aur sculptat, în care este așezată ceașca. În anii ’60, un studiu arheologic a concluzionat că această cupă datează din secolele II sau I î.Hr. și a fost realizată manual într-o locație situată între Palestina antică și Egipt, singurul loc din lume în care se găsește un astfel de tip de agat.

Prin cercetările sale, istoricul și autorul dr. Ana Mafe a aflat că standul de aur datează din secolul al XI-lea, sugerând că artizanii din acea vreme știau că ceașca era o relicvă specială și valoroasă și doreau să o prezinte în public.

Putin cere Israelului să cedeze Rusiei imediat Biserica Alexander Nevsky din Ierusalimul de Est. Un nou scandal internațional stă să izbucnească

În plus, Mafe a demonstrat că potirul are aceeași dimensiune și volum cu o ceașcă de binecuvântare tradițională iudaică, ceea ce ar fi folosit Iisus Hristos la Cina cea de Taină.

Istoricii au explicat drumul pe care Sfântul Graal l-ar fi străbătut din Ierusalim până la Valencia. Astfel, se crede că Sfântul Marcu, când a trebuit să fugă din Ierusalim în anul 70 d.Hr. din cauza invaziei romane, ar fi luat cu el potirul sfânt.

De acolo, Sfântul Marcu s-ar fi stabilit la Roma, unde cupa a fost transmisă diverșilor Papi și în cele din urmă Sfântului Lawrence care a trimis-o în Spania, pentru a fi protejată de războaie. În cele din urmă, ea ar fi ajuns la Valencia în anii 1400. De atunci, ea stă la loc de cinste în Catedrala din Valencia.

Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Un istoric britanic dezvăluie adevărul despre Putin: De ce este neînfricat și ce boală mintală îl domină
Vladimir Putin a lansat recent o încercare ciudată de a se autointitula noul Iisus Hristos și de a se poziționa la nivel religios în legătură cu războiul din Ucraina. Dar, în realitate, un...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#cupa Iisus Cina cea Taina, #Sfantul Graal, #Iisus Hristos, #simboluri crestinism, #simbol crestinism, #Ierusalim , #mister
Comentarii