Victorie cu gust de Mhango! Selecționerul român care scrie istorie la Cupa Africii. A trecut pe la Steaua, Dinamo și Rapid

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 20:20 2917 citiri
Mhango a marcat golurile pentru Malawi

Naționala statului Malawi, condusă de antrenorul român Mario Marinică (57 de ani), a câștigat vineri meciul cu Zimbabwe (2-1) din etapa a doua a grupelor Cupei Africii pe Națiuni, competiție care are loc în Camerun.

După 0-1 cu Guineea la debut, Malawi a bifat a doua victorie din istorie la Cupa Africii, ambele goluri fiind marcate de atacantul Gabadinho Mhango, care a întors rezultatul de la 0-1.

Malawi are astfel șansa istorică de a se califica în premieră în faza următoare a turneului final de pe Continentul Negru, naționala lui Marinică urmând să întâlnească în ultima etapă din grupe puternica echipă din Senegal. Totuși, chiar și cu un eșec, Malawi se poate califica de pe locul al treilea, în funcție de rezultatele din celelalte grupe.

Mario Marinică a trecut în cariera de jucător pe la cluburile bucureștene Steaua și Dinamo, iar ca antrenor a avut un scurt mandat în calitate de consilier tehnic al Rapidului, în sezonul 2014-2015.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News