Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Economisește bani pe cumpărăturile pentru Crăciun

Advertorial
Joi, 23 Decembrie 2021, ora 06:42
3675 citiri
Economisește bani pe cumpărăturile pentru Crăciun

Lista de cumpărături pentru Crăciun pare că nu se mai termină, oricât de organizat și pregătit ai fi. Întotdeauna trebuie să mai adaugi ceva sau chiar poate ai uitat să iei unele produse de bază. Însă, de obicei cumpărăturile făcute pe ultima sută de metri pot fi costisitoare și prin urmare, să îți dea întreg bugetul peste cap. Ei bine, există niște trucuri pe care le poți folosi pentru a economisi bani atunci când faci cumpărăturile de sărbători, fie ele chiar și pe ultima sută de metri.

Caută oferte online

Cu toții știm că de sărbători livrările de produse nu sunt tocmai punctuale. Din acest motiv, nu este indicat să faci cumpărături online dacă te grăbești. Dar poți să cauți ofertele magazinelor de Crăciun pe internet. Folosește servicii precum Kimbino, unde poți să dai o căutare după produsul pe care vrei să îl cumperi și îți indică toate oferte disponibile cu acest produs. Astfel, vei ști unde găsești prețul cel mai convenabil. Dacă nu vrei să cumperi un produs anume pentru că ai uitat să iei cadou cuiva, spre exemplu, tot internetul te va ajuta, deoarece nu numai că vei găsi idei, dar îi vei face și o idee despre cât de mulți bani trebuie să cheltui.

Optează pentru înlocuitori

Nu întotdeauna trebuie să respecți rețeta. Poți să înlocuiești unele ingrediente. Spre exemplu, în loc de alune, poți folosi nuci. Iar în unele situații untul poate fi înlocuit cu uleiul sau cu margarina. Prin urmare, nu este obligatoriu să alegi întotdeauna ingredientele scumpe. Poți să optezi pentru variantele autohtone, care de obicei sunt mult mai ieftine. Iar dacă înainte de a ieșit la cumpărături cauți și oferta cea mai bună, atunci ci siguranței vei economisi bani pe cumpărăturile pe ultimul moment pentru Crăciun.

Bazează-te pe cadouri hand made

În fiecare dintre noi există un artist. Iar perioada sărbătorilor de iarnă este momentul perfect pentru a-l scoate la suprafață, în special dacă încă nu ai terminat cumpărăturile pentru sărbători. Iar el te va ajuta să creezi cele mai interesante cadouri. Ieși in afara zonei tale de confort și încearcă să reduci numărul de cadouri cumpărate, făcând unele cu mâna ta. Spre exemplu, poți picta un glob pentru a-i da suficientă personalitate ca să fie considerat un cadou. Desparte orhideele de pe geamul tău, pune un pui într-un ghiveci și ofer-o cadou. Iar pentru prietenele cărora le place să gătească poți să le oferi mixuri de condimente sau de prăjitori, făcute de tine acasă. Doar pentru că un cadou este hand made asta nu înseamnă că nu va fi bine primit, în special dacă ai în vedere ce îi place acelei persoane să facă.

Reciclează decorațiunile de Crăciun

Nu este obligatoriu să cumperi în fiecare an decorațiuni de Crăciun. Poți să le folosești pe cele de anul trecut. Iar dacă crezi că nu au nevoie de mai multă personalitate, poți să le refaci chiar tu. Poți lipi sclipici pe globuri pentru a le da o altă față, iar coronițele le poți împodobi cu noi ornamente. Cu puțină creativitate poți economisi bani și la acest capitol. Ba mai mult, poți crea un decor unic pentru sărbătorile de iarnă, deoarece decorațiunile te reprezintă numai pe tine.

Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie

Pentru că totul este aranjat frumos, este ușor să cazi în capcana ispitei și să cumperi mai mult de cât ai nevoie. Iar asta se întâmplă în special atunci când vorbim de alimente. Ai impresia că vei găti mai mult, sau că vei mânca mai mult. Dar în realitate, în afară de trei parate de bază, specifice Crăciunului, nu ai nevoie de foarte alimente. Pasta de somon care ți-a făcut cu ochiul, nu își va găsi locul printre cârnați, tobă și friptură. Și nici salatele nu vor fi la foarte mare căutare. În definitiv, tot ce nu se află deja în mediul tău, nu va fi mâncat. Ceea ce înseamnă că va fi aruncat la scurt timp după sărbători. Prin urmare, este indicat să te rezumi la lista de cumpărături, pentru nu face cheltuieli inutile.

Bugetul personal întotdeauna are de suferit iarna, în special cele de iarnă când sunt atât de multe sărbători una după alta. Și chiar dacă ai pus bani departe tot anul pentru această perioadă, tot este indicat să fii calculat și să nu faci cumpărături prea multe. Iar dacă cumperi inteligent poți chiar să rămâi cu bani.

Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Anticoncepționale compensate pe rețetă. Rafila: ”Este similar cu proiectul care a stat la baza vaccinurilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, 25 aprilie, că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#cumparaturi Craciun, #oferte online, #reteta, #decoratiuni , #stiri life style