La ce să te uiți când cumperi o locuință: 8 semnale de alarmă

Advertorial
Vineri, 05 Mai 2023, ora 17:34
4608 citiri
La ce să te uiți când cumperi o locuință: 8 semnale de alarmă
FOTO: pexels.com

Atunci când vizitează un imobil pe care doresc să îl achiziționeze, mulți cumpărători verifică dispunerea camerelor, dimensiunea balconului sau priveliștea. Cumpărătorii atenți, însă, știu ce să caute, atunci când se interesează de o proprietate.

Iată câteva lucruri la care trebuie să te uiți, atunci când cumperi o casă.

1. Aroma prea puternică de odorizant

Nu te lăsa distras de mirosul de prăjituri cu scorțișoară sau iasomie proaspăt înflorită. Cu cât mirosul de odorizant este mai agresiv, atunci când intri în locuință, cu atât este mai mare probabilitatea ca vânzătorul să încerce să mascheze un miros neplăcut. Poate fi vorba de instalații sanitare cu defecțiuni, umiditate sau un miros provenit din vecinătate. Ia în calcul că, dacă mirosul provine din apropiere, de afară sau de la un vecin, nu poți face prea multe pentru a remedia problema, în caz că achiziționezi respectiva locuință.

2. Gresie și faianță spartă

Inspectează faianța și gresia din bucătării și băi. Plăcile inegale pot indica faptul că finisajele nu au fost realizate de un profesionist. Acest lucru poate însemna că există și alte lucrări efectuate de meseriași de ocazie, ceea ce ar însemna că te poți confrunta cu costuri neprevăzute pentru a reface finisajele.

3. Fisuri adânci

Cele mai multe case au fisuri fine, care indică, pur și simplu, faptul că respectiva clădire „se așază”, pe măsură ce se învechește. Cu toate acestea, crăpăturile adânci pot semnala o problemă mai serioasă la fundația casei.

Caută și alte indicii, pentru a observa dacă poate fi vorba despre o problemă de rezistență, precum: ferestre care se deschid prea greu, fisuri vizibile deasupra ramei ferestrelor sau podele înclinate.

4. Semne de întreținere precară

Problemele precum becurile arse, robinetele care picură sau decolorările pereților sunt semne că, la capitolul întreținere, proprietarul nu și-a dat prea mult interesul. Însă faptul că sarcinile curente de întreținere a locuinței au fost ignorate poate cauza probleme reale, pe parcurs. Dacă aceste aspecte au fost ignorate, este posibil să găsești și alte probleme pe care nu le poți remedia la fel de ușor, precum înlocuirea unui bec.

De asemenea, interesează-te dacă instalația electrică, centrala termica și instalațiile sanitare au fost schimbate recent. Aceste aspecte sunt importante, deoarece te scutesc de o etapă costisitoare și anevoioasă a renovării.

5. Poziționarea proprietății

Apa curgătoare din apropierea proprietății poate oferi o imagine pitorească acum, dar este important să iei în considerare posibilitatea unor inundații. Ia în calcul, de asemenea, că este posibil să nu poți asigura locuința împotriva riscului de inundații, ceea ce poate genera facturi uriașe pentru daune, în caz că proprietatea va fi afectată.

6. Ferestrele strâmbe

Trage perdelele, pentru a verifica dacă există rame dezechilibrate, și apoi deschide ferestrele, pentru a te asigura că alunecă ușor. Ferestrele care se blochează în rame ar putea fi un semn de probleme la fundație, așa cum am menționat mai sus, sau, pur și simplu, un montaj deficitar.

7. Mucegai

Pentru a detecta posibile semne de mucegai, în timp ce vizionezi o proprietate scoasă la vânzare, deschide discret dulapurile din baie și aruncă o privire în jurul țevilor de apă sau al scurgerilor.

Chiar și petele mici de mucegai indică faptul că s-ar putea să se ascundă probleme mai grave. De asemenea, poți verifica dacă există pete negre în masticul din jurul bateriilor și căzilor sau pe tavan.

Un miros de mucegai poate indica daune cauzate de apă, chiar dacă nu sesizezi nimic neobișnuit, la prima vedere. Verifică dacă pe pereți se observă urme de apă; acestea indică, probabil, o inundație cauzată de o scurgere sau o țeavă spartă care ar fi putut provoca daune.

8. Ventilație necorespunzătoare

Fără o ventilație adecvată, umiditatea nu se evaporă niciodată, ceea ce poate face ca locuința să devină teren propice pentru mucegai.

Condensul de pe ferestre sau urmele de var exfoliat în jurul ușilor sau al orificiilor de ventilație ar putea indica prezența umezelii în pereți.

Așadar, atunci când vizitezi o potențială viitoare locuință, nu te rezuma doar la a te plimba și observa de la distanță. Dacă ești atent la semnalele de alarmă în timpul vizionării, te poți asigura că nu îți pierzi timpul cu o casă nepotrivită pentru tine.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#cumparare locuinta, #locuinta, #semnale de alarma , #imobiliare