Ce își doresc românii când caută o locuință: 5 aspecte de care țin cont

Advertorial
Marti, 20 Decembrie 2022, ora 10:57
5263 citiri
Ce își doresc românii când caută o locuință: 5 aspecte de care țin cont
FOTO: Shutterstock.com

Găsirea locuinței ideale poate părea, la prima vedere, dificilă. Însă, luând în considerare anumite aspecte, poți merge la sigur și poți găsi casa sau apartamentul de vis. În cazul în care ești în căutarea unui apartament pentru tine și familia ta, iată care sunt cele cinci aspecte de care să ții cont.

Amplasarea

Amplasarea depinde foarte mult de stilul tău de viață din prezent și de planurile pentru viitor. Dacă ai deja o familie sau dacă dorești să îți întemeiezi una, ar trebui să cercetezi în primul rând amplasarea. Va fi viitoarea locuință aproape de principalele puncte de interes pentru familia ta? Analizând informațiile despre Romania real estate, putem să ne facem o idee despre ce înseamnă o locație bună.

Spre exemplu, pentru copii este important să nu parcurgă un drum prea lung dimineața, spre grădiniță sau școală. Dacă obișnuiești să faci sport, ar fi bine să existe și o sală de fitness în apropiere. De asemenea, în cazul în care nu dorești să folosești mașina personală zilnic, locuința ar trebui să fie amplasată în apropierea unor stații de transport în comun.

Comunitatea

Este în strânsă legătură cu amplasarea. Oamenii au nevoie să socializeze, să știe că se pot baza oricând pe vecini. Totodată, când vorbim despre un spațiu comun de locuințe, ar fi bine ca în interiorul acestuia să se regăsească tot ceea ce este nevoie pentru o viață modernă. Timpul este una dintre cele mai importante resurse pentru oameni, așa că, dacă locuința este situată într-o zonă în care se regăsesc servicii de tot felul, spații verzi și locuri de joacă, viața va deveni mai simplă. De asemenea, vecinii pot ajunge prieteni pe viață, mai ales cei apropiați ca vârstă, dacă au aceleași interese.

Sustenabilitatea

Pe toți ar trebui să ne preocupe sustenabilitatea, deoarece viitorul nostru și al generațiilor ce vor veni depinde de acțiunile din prezent. Acestea fiind spuse, un criteriu important în alegerea apartamentului ce îți va deveni locuință este conceptul de green building. Astfel, o dezvoltare rezidențială considerată „green”, mai exact care a primit o certificare verde, reprezintă garanția sustenabilității.

Ce înseamnă, pe scurt, o clădire verde? O clădire eficientă din punct de vedere energetic, durabilă și prietenoasă cu mediul înconjurător, unde rezidenții se vor bucura de un grad ridicat de confort. O clădire sustenabilă este realizată folosindu-se materiale cu amprentă redusă de carbon, sisteme și instalații eficiente energetic, care au un grad de poluare redus și finisaje care sunt realizate cu ajutorul unor compuși organici volatili aproape de zero. În plus, într-o clădire sustenabilă se vor încuraja și pune în aplicare măsuri pentru reducerea și prevenirea poluării.

O locuință disponibilă în cel mai scurt timp posibil

Probabil ai auzit și tu de persoane care au dat avansul pentru o locuință, iar de atunci au trecut doi, trei sau chiar mai mulți ani și încă nu au reușit să se mute. Acest lucru se întâmplă, de obicei, din cauza neregulilor. Așa că, dacă vrei să scapi de emoții, caută informații despre dezvoltator și alege unul care să pună accent atât pe satisfacția clienților, cât și pe grija pentru comunitate.

Compartimentarea

Am lăsat la final acest criteriu, deși este unul extrem de important. Locuințele moderne sunt fie decomandate, fie circulare. Ce înseamnă acești termeni și de ce sunt importanți?

Un apartament decomandat este un apartament în care accesul în fiecare cameră se face separat, dintr-un hol mare. Este varianta optimă pentru cei care doresc o bună organizare a locuinței și totodată asigură intimitate tuturor locatarilor. Apartamentul circular este un apartament cu două holuri și poate fi considerat o combinație între un apartament decomandat și unul semidecomandat. Accesul din primul hol către al doilea se realizează atât prin living, cât și prin bucătărie, ceea ce oferă o mai bună libertate de mișcare.

Așadar, dacă plănuiești să achiziționezi un apartament, ține cont de aceste aspecte!

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#cumparare locuinta, #cautare locuinta , #stiri imobiliare