Cum să arăți impecabil la orice vârstă? Trucuri și soluții care te vor ajuta

Advertorial
Luni, 12 Septembrie 2022, ora 17:21
5402 citiri
Cum să arăți impecabil la orice vârstă? Trucuri și soluții care te vor ajuta
FOTO: Freepik.com

Îmbătrânirea este un proces normal, natural, pe care nu-l putem opri. Trecerea anilor își lasă amprenta, în mod firesc, asupra fiecărei părți a corpului nostru, dar asta nu înseamnă că nu putem arăta fantastic la orice vârstă. În acest articol vei descoperi câteva trucuri și soluții care te vor ajuta să ai un aspect impecabil fie că ai 30 sau 70 de ani.

1. Adoptă o rutină corectă pentru îngrijirea tenului

Odată cu trecerea anilor, pielea noastră își pierde treptat elasticitatea și fermitate și începe să se lase, lucru cu atât mai evident la nivelul feței. Îngrijirea corectă a pielii, folosind produse potrivite, poate întârzia acest proces. Cu cât mai atent îți îngrijești pielea, cu atât mai bine va arăta pe termen lung. Un ten frumos și luminos contribuie foarte mult la obținerea acelui aspect impecabil pe care ți-l dorești. Bineînțeles, și restul pielii tale merită aceeași atenție.

Nu uita să incluzi în rutina ta și produsele cu protecție solară; printre altele, expunere la soare poate cauza riduri, pete de vârstă și alte probleme ale pielii, ceea ce, în mod evident, va afecta aspectul acesteia.[1]

2. Șterge urmele trecerii timpului de pe chipul tău

Îngrijirea corectă a pielii poate întârzia procesul de îmbătrânire, dar nu-l poate opri. Ridurile, pielea uscată, cu aspect tern, pierderea volumului facial și toate celelalte semne ale trecerii anilor vor apărea inevitabil, uneori chiar mai devreme decât te-ai fi așteptat. Din fericire, există numeroase proceduri nechirurgicale sau chirurgicale la care poți apela atunci când simți că aspectul din oglindă nu te mai reprezintă.

Procedura de lifting facial este cea mai eficientă atunci când vine vorba de ștergerea semnelor îmbătrânirii de pe chipul tău, însă, în funcție de vârstă și de aspectele pe care te nemulțumesc, există și alte opțiuni. Tratamentele de rejuvenare facială precum microdermabraziunea, peelingurile chimice sau tratamentele cu radiofrecvență ar putea fi soluția potrivită pentru tine.[2]

3. Nu neglija micile detalii

Pentru un aspect impecabil, trebuie să ai grijă de fiecare detaliu. Părul, unghiile și dinții trebuie și ele îngrijite. O coafura și culoare bine alese, de exemplu, îți pot influența semnificativ aspectul și te vor face să arăți bine chiar și atunci când nu depui prea mult efort. La fel, un zâmbet frumos, alb și strălucitor, va atrage întotdeauna atenția. În plus, îngrijirea corectă a dinților contribuie și la prevenirea mai multor probleme dentare și nu numai.[4][3]

4. Adoptă un stil de viață sănătos

Stilul nostru de viață influențează modul în care arătăm și chiar și procesul de îmbătrânire. În primul rând, trebuie să ai grijă ce mănânci. Fructele, legumele, cerealele integrale și proteinele slabe nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Evită alimentele procesate, zaharurile rafinate și grăsimile nesănătoase. La fel de important este să te hidratezi corespunzător și să faci mișcare în mod regulat.

Un alt lucru pe care poți și ar trebui să-l faci este să renunți la fumat. Pe lângă faptul că este considerat un factor de risc pentru numeroase afecțiuni, acest obiect îți îmbătrânește și pielea, contribuind la formarea ridurilor. Limitează și consumul de alcool.[4][1]

5. Ai grijă la vestimentație și machiaj

Ținutele pe care le porți și felul în care te machiezi contribuie și ele la obținerea unui aspect impecabil. Asigură-te că alegi haine care te avantajează și concentrează-te mai mult pe calitate decât pe cantitate. Un truc care te va face mereu să arăți îngrijită este să te asiguri că acestea sunt tot timpul curate și călcate. În ceea ce privește machiajul, alege produse de calitate și concentrează-te pe a învăța cum să-ți scoți în evidență calitățile și să maschezi imperfecțiunile.

Un ten bine îngrijit, neted și catifelat, un zâmbet frumos, o coafură și o ținută bine alese îți vor influența foarte mult aspectul. Indiferent de vârsta pe care o ai, poți arăta impecabil dacă ții cont de recomandările și trucurile de mai sus.

Bibliografie:

1. “5 Tips for Healthy, Glowing Skin.” Mayo Clinic, 2022, www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/skin-care/art-20048237. Accessed 4 Aug. 2022.

2. Ganceviciene, Ruta, et al. “Skin Anti-Aging Strategies.” Dermato-Endocrinology, vol. 4, no. 3, July 2012, pp. 308–319, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583892/?report=classic, 10.4161/derm.22804. Accessed 4 Aug. 2022.

3. Jeanie Lerche Davis. “Natural Beauty Tips for Women over 50.” WebMD, WebMD, 22 Mar. 2007, www.webmd.com/beauty/women-over-50-natural-beauty-tips. Accessed 4 Aug. 2022.

4. Santos-Longhurst, Adrienne. “How to Live Your Best Life as You Age.” Healthline, Healthline Media, 18 June 2019, www.healthline.com/health/aging-gracefully. Accessed 4 Aug. 2022.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cum sa arati bine, #trucuri frumusete , #stiri life style