Zilele Culturii Romanesti la Munchen

Marti, 31 August 2010, ora 14:31
1293 citiri
Zilele Culturii Romanesti la Munchen
Foto: Critsitian Mungiu la Cannes, cand a castigat marele premiu

Intre 9 septembrie si 22 octombrie vor avea loc Zilele Culturii Romanesti la Munchen, unde vor fi prezente spectacole ale Teatrului Nottara si ale Teatrului National din Buzau, cat si diverse filme realizate de regizori romani.

Spectacolele sunt prezentate in cadrul Zilelor Culturii Romanesti, eveniment organizat de Societatea pentru Promovarea Culturii si Traditiilor Romanesti, Asociatia Sasilor Transilvaneni din Germania, Consulatul General al Romaniei la Munchen, Cancelaria de Stat a Bavariei si alte institutii, informeaza Deutsche Welle.

In prima zi a manifestarilor culturale, Teatrul National din Buzau prezinta la Munchen comedia "Fii cuminte Cristofor". Iubitorii de teatru din capitala bavareza au ocazia sa vada, pe 10 octombrie, comedia "39 de trepte" dupa Alfred Hitchcock, un spectacol al Teatrului Nottara din Bucuresti.

Sectia germana a Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu va prezenta pe 11 septembrie la Munchen doua piese in limba germana ale regizoarei Brigitte Drodtloff: "Prah - Anatomia unei isterii" de Gyorgy Spiro si "Tatal - Anatomia unei crime" de Csaba Miko.

Pe 14 octombrie, locuitorii capitalei bavareze or savura pelicula contemporana Amintiri din Epoca de Aur", proiectul comun al mai multor regizori romani printre care Cristian Mungiu si Razvan Marculescu. Cu doua zile mai tarziu poate fi vazut la Munchen cel mai nou film al lui Radu Munteanu, "Marti dupa Craciun", inclus in selectia oficiala a editiei din 2010 a Festivalului de la Cannes.

Zilele Culturii Romanesti mai cuprind expozitii de fotografii, concerte, o serata dedicata poeziei eminesciene si diverse prelegeri pe teme istorice si literare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#regizori culturi film teatru, #Munchen zilele culturii Mungiu , #regizori