Un tablou al romanului Adrian Ghenie, vandut cu 2,6 milioane de dolari (Foto&video)

Joi, 12 Mai 2016, ora 10:38
11365 citiri
Un tablou al romanului Adrian Ghenie, vandut cu 2,6 milioane de dolari (Foto&video)
Foto: Facebook/Adrian Ghenie

Lucrarea "Self-Portrait as Vincent Van Gogh" (2012) a pictorului roman Adrian Ghenie a fost vanduta, miercuri seara, pentru 2,59 milioane de dolari.

Vanzarea a avut loc in cadrul unei licitatii organizate de casa Sotheby's din New York. Tabloul romanului fusese estimat la 200.000-300.000 de dolari, arata AFP.

Record pentru un artist roman - tabloul sau a fost vandut cu 4 milioane de euro

Pictorul roman, in varsta de 38 de ani, a mai reusit anul acesta vanzarea unei picturi pentru o suma cu sase zerouri. Este vorba de pictura "The Sunflowers in 1937", inspirata de celebra lucrare a lui Vincent van Gogh - "Floarea soarelui", vanduta in luna februarie la Londra pentru 3.117.000 de lire sterline, un pret record pentru artistul roman, peste dublul recordului sau anterior de pret, dupa cum a apreciat atunci casa Sotheby's.

Adrian Ghenie, este un artist roman foarte apreciat pe scena de arta contemporana internationala, prezent cu lucrari in cele mai importante muzee, galerii si colectii private din lume: Centrul Pompidou (Paris), SFMOMA (San Francisco), Muzeul Hammer si Muzeul de Arta Contemporana din Los Angeles, S.M.A.K. Collection (Ghent).

Lucrarile sale au fost incluse in expozitii la Palazzo Grassi, Fundatia Francois Pinault (Venetia), Tate Liverpool, Bienala de la Praga, Fondazione Palazzo Strozzi (Florenta). In 2015, a reprezentat Romania la Bienala de Arta de la Venetia, cu proiectul "Darwin's Room".

Presa straina il lauda pe Adrian Ghenie: Expozitia romanului, printre cele mai bune de la Bienala din Venetia

Acesta este tabloul "Self-Portrait as Vincent Van Gogh"

Ce tablouri au mai fost vandute la licitatia de miercuri

Vedeta serii de la licitatia din News York de miercuri a fost insa un tablou semnat de artistul american Cy Twombly si adjudecat pentru suma de 36,65 milioane de dolari.

Pictura lui Cy Twombly, "Untitled (New York City) ", a fost cea mai scumpa lucrare din cele 44 oferite miercuri spre vanzare in cadrul evenimentului Contemporary Art Evening Auction si totodata vedeta serii, desi fusese estimata la peste 40 de milioane de dolari.

In aceeasi seara, un studiu al lui Francis Bacon a fost vandut pentru 34,97 milioane de dolari.

"Doua studii pentru un autoportret", a britanicului Francis Bacon (1970), o dubla compozitie, ramasa pana acum in aceeasi colectie si expusa doar de doua ori - la Paris in 1971 si la Londra in 1993 - a fost adjudecata dupa o competitie rapida intre cinci ofertanti.

Saptamana licitatiilor de arta de primavara din New York - pe parcursul careia circa 1.500 de opere de arta vor fi vandute pentru o suma estimata la peste 1 miliard de dolari - se termina joi seara, cu un eveniment dedicat artei impresioniste si moderne la casa de licitatii Christie's.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#tablou Adrian Ghenie vandut, #pictura Adrian Ghenie, #pictor Adrian Ghenie , #pictori