Un scurtmetraj realizat de Adrian Sitaru, premiat de trei ori intr-o saptamana - poate fi inscris la Oscar

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 21:35 2007 citiri
Foto: Arhiva personala/Adrian Sitaru

Scurtmetrajul "Arta", in regia lui Adrian Sitaru, a castigat in ultima saptamana trei premii la festivalurile internationale de la Leeds, din Estonia si din Italia, informeaza un comunicat 4 Proof Film.

Pelicula a castigat premiul Louis Le Prince pentru cel mai bun film de scurtmetraj din competitia Festivalului International de Film de la Leeds, ce-l califica pentru inscrierea la Oscar, distinctia pentru Cel mai bun film de scurtmetraj la Sleepwalkers International Short Film Festival din Estonia si premiul pentru Cel mai bun scenariu la Ozu Film Festival, Italia.

Elogiat de presa britanica drept "un film captivant despre manipulare, desavarsit printr-o superba executie tehnica", scurtmetrajul relateaza modul prin care un regizor si un director de casting incearca sa convinga mama unei adolescente sa accepte ca fiica ei sa joace rolul unei minore abuzate sexual in urmatorul lor film.

Scurtmetrajul este un film nascut din discutiile avute in timpul realizarii scenariului de lungmetraj "Fixeur", care va intra in productie in luna februarie 2015, potrivit comunicatului.

Din distributia filmului, productie 4 Proof Film, fac parte Emanuel Parvu, Ioana Abur, criticul de film Andrei Rus si tanara Iulia Crisan, iar imaginea este semnata de Adrian Silisteanu.

In luna octombrie, scurtmetrajul "Arta" a castigat Prix Format Court la Festivalul International al Filmului Francofon de la Namur.

De vorba cu regizorul Adrian Sitaru despre Domestic, film in care joaca inclusiv o gaina - Interviu

Adrian Sitaru a incheiat recent filmarile pentru cel de-al patrulea film de lungmetraj al sau, intitulat "La timp", care nu a obtinut sprijin financiar din partea Centrului National al Cinematografiei si care a fost selectat in cadrul Festival de Cinema Europeen des Arcs, sectiunea Work-in-Progress, se mai arata in comunicatul citat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News