Un film cu Dracula filmat la Viscri, premiat la festivalul del al Locarno

Duminica, 18 August 2013, ora 14:54 10741 citiri
Foto: Cinemagia.ro

"Povestea mortii mele" (Historia de la meva mort), al regizorului catalan Albert Serra, a castigat Leopardul de Aur la Locarno, in Elvetia. Filmul este realizat in Romania, la Viscri, iar unul dintre personaje este Dracula.

In film, personajul principal, Casanova, paraseste viata frivola a lumii bune din Franta pentru a calatori in Europa de Est. Acolo, intr-o Transilvanie saraca si salbatica, el il intalneste pe Dracula. In echipa filmului a fost cooptat si Daniel Burlac, de la compania elefant Film, ca director de productie si producator asociat, arata Cinemagia.ro.

Burlac a povestit cum a cautat doua saptamani in zona satelor sasesti impreuna cu regizorul inainte de a alege Viscri. "Echipa catalana spunea ca este cel mai frumos peisaj din Europa pe care l-au vazut. Am gasit acolo o casa foarte interesanta in care scenograful Mihnea Mihailescu a construit o ferma taraneasca tipica secolului 18", povesteste Burlac.

Filmul este jucat in totalitate de actori neprofesionisti.

Filmografia regizorului spaniol Albert Serra, nascut in 1975, cuprinde peliculele Honor of the Knights (Quixotic) si Birdsong (2008), selectionate la Cannes in 2010 pentru Saptamana Regizorilor, Els noms de Crist si El Senyor ha fet en mi meravelles.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News