Turneul National "Stradivarius Bach to Basics", un succes inca de la primele concerte

Marti, 21 Mai 2013, ora 16:37 2384 citiri

Turneul National Stradivarius Bach to Basics al violonistului Alexandru Tomescu a trecut de jumatate, iar succesele sale continua. Pana acum, sapte catedrale din tot atatea orase au fost neincapatoare pentru toti cei dornici sa asculte minunata muzica de Bach.

Cauza pe care Alexandru Tomescu o face cunoscuta in perioada turneului - cea a Fundatiei Hope and Homes for Children Romania - se bucura la randul ei de succes: publicul din Brasov, Targu Mures, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea,Timisoara si Dumbraveni a donat peste 7500 de euro care vor fi directionati catre HHC Romania pentru implementarea unor proiecte de restructurare a sistemului de protectie a copilului, dar si pentru construirea unor case de tip familial in Sectorul 6 al Capitalei.

Prin Turneul National Bach to Basics, Alexandru Tomescu isi propune sa adauge repertoriului sau o noua integrala importanta destinata viorii: Sonatele si Partitele compuse de Johann Sebastian Bach, un set de sase lucrari ce reunesc simplitatea unor linii melodice pure cu o deosebita complexitate de ordin tehnic. Acestei muzici i se asociaza in Turneul National Stradivarius 2013 un spectacol de lighting design, care creeaza o atmosfera deosebita pentru fiecare lucrare in parte.

Catedrala a fost aleasa ca spatiu de desfasurare a turneului pentru ca este locul ideal pentru a ne reculege, pentru a ne cufunda in noi insine si pentru a ne lasa in voia acestei muzici purificatoare. Pe langa aceasta, a canta Bach in catedrale este unica alegere posibila in contextul recrearii atmosferei in care a trait si creat marele compozitor german.

Cinci orase se mai regasesc in itinerariul turneului: Iasi - 22 mai (Biserica Romano-Catolica "Adormirea Maicii Domnului"), Bacau - 23 mai (Catedrala Catolica "Sf. Petru si Pavel"), Constanta - 25 mai (Catedrala Romano-Catolica "Sf. Anton de Padova"), Pitesti - 27 mai (Biserica Romano-Catolica "Sf. Anton") si Bucuresti - 29 mai (Catedrala Romano-Catolica "Sf. Iosif").

Pentru mai multe informatii despre turneu pe site-ul: turneulstradivarius.ro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com