Trei romani, nominalizati la premiile Emmy pentru un serial

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 22:31 2687 citiri
Foto: imdb.com

Trei cineasti romani, Serban Porupca, Adina Bucur si Dragos Stanomir, au fost nominalizati la premiile Primetime Emmy 2012 pentru un serial filmat la noi in tara.

Este vorba despre miniseria TV "Hatfields McCoys", produsa de televiziunea History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania, transmite Romania TV, care citeaza Mediafax.

Serban Porupca a fost nominalizat la categoria cea mai buna regie artistica pentru o miniserie TV, Adina Bucur a fost nominalizata la categoria cele mai bune costume pentru o miniserie TV, iar Dragos Stanomir a fost nominalizat la categoria cel mai bun mixaj de sunet.

In total, miniseria "Hatfields McCoys" a primit 16 nominalizari, printre care si la categoriile cea mai buna miniserie TV, cel mai bun actor intr-o miniserie TV, cea mai buna actrita in rol secundar dintr-o miniserie TV si cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-o miniserie TV.

Totodata, miniseria a mai fost nominalizata si la categoriile cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun casting, cel mai bun montaj, cele mai bune coafuri, cel mai bun machiaj, cea mai buna coloana sonora si cel mai bun montaj de sunet.

Miniseria de televiziune "Hatfields McCoys", cu actorul Kevin Costner in rolul principal, este produsa de History Channel si realizata integral in Romania la Castel Film. Seria TV a avut succes in Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel in 28 mai (Memorial Day) a inregistrat o audienta de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria "Hatfields and MCCoys", care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield si McCoy, in primii ani dupa incheierea Razboiului Civil din Statele Unite.

Filmarile pentru aceasta miniserie TV au avut loc in 2011, in cea mai mare parte in studiourile Castel Film din Romania, dar si in localitati din judetele Arges si Brasov, si s-au intins pe o durata de 13 saptamani, in timpul carora Kevin Costner s-a aflat in Romania.

Cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles, pe 23 septembrie. Gala va fi prezentata de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News