Top 10 - Cei mai cunoscuti oameni din istoria lumii (I)

Sambata, 23 Martie 2013, ora 08:49
26569 citiri
Top 10 - Cei mai cunoscuti oameni din istoria lumii (I)
Foto: Lisverse

Faimosi sau infami, ei sunt cei mai cunoscuti din istoria omenirii. Au fost celebri in epoca lor, dar au ramas vestiti si astazi. Intre ei nu se regasesc Einstein, Napoleon sau Galileo Galilei.

Topul 10 al celor mai cunoscuti oameni din istorie s-a realizat in functie de numarul de cautari pe Google si dupa numarul de carti scrise despre ei, potrivit, Listverse.

10. Sir Isaac Newton

Cautari pe Google: 1 milion pe luna. Numar de carti: 400.000.

El a trait intre 1642 si 1727. Newton i-a luat fata lui Einstein pe locul 10. Desi numarul cautarilor pe Google al lui Einstein este de 6,1 milioane pe luna, sunt mult mai multe carti scrise despre Newton decat despre cel care a inventat teoria relativitatii.

95% dintre mecanismele clasice au fost construite de Isaac Newton, singur. El a generalizat teorema binomiala si a inventat telescopul. Copernic si Galilei s-au confruntat cu Inchizitia, dar nimeni nu i-a reprosat ceva lui Newton despre "Principia Mathematica". A conceput legea universala a gravitatiei si a dovedit primele doua teorii ale heliocentrismului.

9. Leonardo Da Vinci

Cautari pe Google: 4 milioane pe luna. Numar de carti: 600.000.

A trait in perioada 1452-1519. El are probabil cel mai mare C.V. din istorie. A fost inginer, inventator, anatomist, arhitect, matematician, geolog, muzician, cartograf, botanist, scriitor, sculptor, pictor.

A inventat pusca cu luneta si parasuta. Designul lui Da Vinci nu a fost cunoscut pana nu a fost testat inainte de anul 2000. El a lucrat perfect. A inventat planorul cu 400 de ani inainte ca acesta sa zboare.

In perioada 1495-1498 a realizat o mare compozitie murala, intitulata "Cina cea de Taina" la manastirea Santa Maria delle Grazie din Milano. A pictat celebrul tablou Gioconda sau Mona Lisa, care se afla la muzeul Luvru din Paris.

8. William Shakespeare

Cautari Google: 7,4 milioane pe luna. Numar de carti: 1 milion.

Shakespeare este cel mai mare scriitor din istoria omenirii. Egil Aarvik, membru al Comitetului pentru premiul Nobel, a spus ca Shakespeare ar fi fost singura persoana din istorie care ar fi trebuit sa castige mai mult de un premiu Nobel pentru literatura sa.

Care este cel mai cunoscut si faimos citat din toata literatura engleza? Probabil cuvintele lui Shakespeare: A fi sau a nu fi". Dintre capodoperele scrise de el se numara piesele Hamlet si Regele Lear. El a trait intre anii 1564 si 1616.

7. Adolf Hitler

Cautari pe Google: 6,1 milioane pe luna. Numar de carti: 175.000.

Stim cu totii ca el ramane principalul vinovat de declansarea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Hitler a avut doua dorinte profunde: sa devina cea mai puternica persoana de pe Pamant, chiar din istorie si, pentru placerea proprie, sa provoace cat mai multa durere tuturor acelora care au dus la infrangerea Germaniei in Primul Razboi Mondial.

Al Doilea Razboi Mondial a adus cele mai multe victime decat oricare alt razboi, de peste 71 de milioane de oameni, iar Hitler este principalul vinovat. Se poate spune ca Hitler a transformat secolul al XX-lea mai mult decat orice alta persoana, poate cu exceptia lui Einstein.

Hitler este singura persoana de pe lista din secolele al XX-lea sau XXI-lea. El a trait intre 1889 si 1945.

6. Apostolul Pavel

Cautari pe Google: 3,35 milioane pe luna. Numar de carti: 7 milioane.

Apostolul Pavel este probabil persoana cea mai responsabila pentru raspandirea crestinismului, a idealurile sale, a teologiei si a principiilor acestuia. El este venerat de catre toata lumea, precum un sfant.

A fost prima persoana care a scris ceva, care a fost canonizat mai tarziu in ceea ce noi numim Noul Testament. El a scris prima epistola catre bisericle din Galatia in anul 50 d.Hr.

Punctul central al invataturii lui Pavel a fost ca tot ce trebuie sa faci este sa credem ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii, care s-a ridicat din morti si s-a inaltat la cer si nu a murit. El a trait intre anii 5 si 67 d.Hr.

Nu rata, duminica, a doua parte a materialului Top 10 - Cei mai cunoscuti oameni din istoria lumii, doar pe Ziare.com

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cei mai cunoscuti oameni istorie, #oameni celebri istoria omenirii, #oameni vestiti istorie, #Newton Shakespeare Da Vinci, #adolf hitler, #apostolul Pavel , #istoria culturii si civilizatiei