The Guardian face recenzia filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier"

Vineri, 18 Mai 2012, ora 22:56 4297 citiri
Foto: vreausafluier.ro

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", din 2010, al regizorului Florin Serban, a intrat din nou in atentia presei internationale si a criticilor.

Povestea de viata a unor tineri romani, inchisi intru-un centru de reeducare, se dovedeste intr-atat de deznadajduitoare pe cat este de tensionata, se arata in articolul publicat de The Guardian.

Drama romaneasca stabileste un puternic sentiment al locului - un centru de reeducare intr-o zona rurala -, inainte de a incepe sa descrie treptat problemele pe care le are protagonistul sau, Silviu, un personaj furios care mai are doua saptamani de ispasit din sentinta sa.

Filmul prezinta izolarea treptata a baiatului fata de colegii sai detinuti, dar si de lumea din afara gratiilor.

Articolul precizeaza ca filmul se bucura de o reprezentatie pasionanta a lui George Pistereanu, interpretul lui Silviu, care a fost nevoit sa joace in mijlocul unor detinuti reali, ale caror infatisari si vorbe erau veridice.

Si site-ul Whatculture lauda filmul lui Florin Serban, alaturandu-l altor pelicule romanesti de succes din ultimul deceniu, precum "Moartea domnului Lazarescu" sau "4 luni, 3 saptamani si 2 zile".

Filmul "Eu cand vreau sa fluier, fluier", a castigat Ursul de Argint la festivalul de la Berlin, in 2010. Productia romaneasca a obtinut in total 16 premii nationale si internationale. Ada Condeescu si Mihai Constantin sunt alte nume care fac parte din distributia filmului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News