Sute de tineri bucuresteni, la Noaptea Institutelor Culturale

Sambata, 25 Iunie 2011, ora 15:06
939 citiri
Sute de tineri bucuresteni, la Noaptea Institutelor Culturale
Foto: socialdiva.ro

Sute de bucuresteni, majoritatea tineri, au participat si in acest an, de vineri seara pana sambata dimineata, in ciuda ploii, la o serie de evenimente propuse in cadrul "Noptii Institutelor Culturale", manifestare ajunsa la cea de-a cincea editie.

Oaspetii nocturni ai institutelor culturale din Capitala au "savurat" circa 50 de evenimente, propuse de 13 centre, sub egida EUNIC din Romania: British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Forumul Cultural Austriac, Fundatia Culturala Greaca, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Camoes /Ambasada Portugaliei, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Institutul Polonez si Delegatia Wallonie-Bruxelles.

Programele au inclus proiectii de filme, prezentari de volume, spectacole de dans, concerte, expozitii de carte, arta plastica, fotografie, lecturi bilingve, prezentari de moda sau jocuri de societate populare in Marea Britanie.

Nu au lipsit targurile de gastronomie poloneza si ungureasca, degustarile de produse tipic italiene, ori de alune si migdale prajite, cafea si coniac armenesti, delicatesele, dulceturile preparate dupa retete naturale, fara conservanti artificiali, din portocale, lamai, clementine, migdale sau chimen.

La British Council, vizitatorii au putut participa la concerte de muzica elizabetana, in interpretarea formatiei Nomen est Omen condusa de Mihai Plamadeala, dar si la concursuri de cultura generala privind civilizatia britanica, la proiectii de documentare, ori la jocuri de societate populare in Marea Britanie.

La sediul Institutului Cultural Roman (ICR), insomniacii au fost martorii unei inedite intrepatrunderi de culturi, de peste mari, in Aleea Alexandru ajungand imagini si gusturi lusitane, cuvinte alese si autori de poveste.

Gradina a rasunat de ritmuri desprinse din tavernele grecesti, carora li s-au adaugat bucate traditionale elene, iar cafelele si dulciurile oferite de maestrul Gheorghe Florescu au completat atmosfera mediteraneana.

Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită cu evenimente culturale pe 27 martie la București și Chișinău
Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită cu evenimente culturale pe 27 martie la București și Chișinău
Ziua Unirii Basarabiei cu România va fi sărbătorită miercuri, 27 martie, la aniversarea a 106 ani de la unirea istorică. Institutul Cultural Român organizează o serie de evenimente culturale...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Noaptea Institutelor Culturale, #british council, #evenimente bucuresti , #proiecte culturale