SUA si Israelul si-au pierdut dreptul de vot in UNESCO. Palestina, marul discordiei

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 18:42 2598 citiri
Foto: blog.unwatch.org

Statele Unite si Israelul si-au pierdut dreptul de a mai vota in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO), pe baza unor dispute legate de Palestina.

Astfel, Statele Unite si Israelul ar fi trebuit sa isi ia un angajament referitor la contributia financiara pentru organizatie pana vineri, insa niciuna dintre parti nu a facut acest lucru, pierzand automat dreptul de vot, relateaza gulfnews.com.

Moment istoric: Steagul Palestinei, arborat deasupra sediului central al UNESCO (Video)

Masura Statelor Unite si a Israelului a reprezentat o forma de protest fata de decizia internationala ca Palestina sa devina membra UNESCO in 2011. Regulile organizatiei spuneau clar ca Statele Unite si Israel trebuiau sa isi prezinte un anagajament de finantare sau o explicatie pentru care nu fac acest lucru pana vineri dimineata.

Contributia anuala a SUA era de 80 de milioane de dolari, adica 22% din fondurile UNESCO. Protestul celor doua state a avut loc in contextul unor situatii tensionate intre palestinieni si israelieni, SUA fiind de partea statului evreu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News