Societati secrete care au creat lumea moderna

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 10:50
11818 citiri
Societati secrete care au creat lumea moderna
Foto: illuminati-news

Multi cred ca lumea este condusa de o organizatie secreta precum Illuminati, iar oamenii sunt doar niste marionete in mainile ei. Daca despre aceasta nu se stie prea multe, de alte societati secrete care au creat lumea moderna s-au aflat mult mai multe lucruri.

Printre societatile secrete care au existat de-a lungul epocii contemporane mentionam grupul Carbonari, Uniunea Salvarii sau Germanenorden, potrivit Listverse.

Carbonari

Dupa infrangerea lui Napoleon din 1814, puterile europene au decis asupra teritoriului care ar fi trebuit sa fie desprins din imperiul francez. Granitele Europei au fost redesenate la Congresul de la Viena, decizia fiind luata de Marea Britanie, Rusia, Prusia si Austria.

Societatea secreta Carbonari s-a infiintat pe fondul framantarilor din Europa, de la inceputul secolului al XIX-lea. Se spune ca ar fi fost a ramura a masoneriei, ea avand ceremonii de initiere, simboluri si ierarhii similare faimosului grup secret.

Societatea Carbonari a numarat mai mult de 60.000 de membri, ea fiind cea mai mare societate secreta din Italia din acele vremuri. In timpul acesteia, s-a realizat unificarea celor doua Sicilii.

La Trinitaria

Republica Dominicana isi datoreaza existenta ca tara unei societati secrete denumita La Trinitaria sau Trinitatea, fondata in iulie 1838. Insula spaniola a fost sub jurisdictia haitiana din 1822.

Cei care si-au dorit independenta insulei si-au gasit in Juan Pablo Duarte, un lider, care este numit tatal Republicii Dominicane.

El impreuna cu alte 8 persoane au fondat La Trinitria. Grupul a incercat sa organizeze o revolutie in 1843, dar aceasta a esuat. Insa, a doua revolta din 1844 a dus la declararea independentei insulei.

Germanenorden

Societatea secreta germana din secolul al XX-lea Germanenorden credea cu tarie in superioritatea rasei ariene, iar in anul 1916 a adoptat zvastica drept simbolul sau. Ea a fost si anti-semita.

In 1918 grupul s-a transformat in Societatea Thule sub conducerea lui Rudolf von Sebottendorff. Activitatea gruparii a ajutat la infrangerea comunismului in 1919, transformandu-se apoi in Partidul German al Muncitorilor.

Mana Neagra

Organizatia sarba cunoscuta sub numele de Mana Neagra a fost formata pe 9 mai 1911 cu scopul de a lupta impotriva dominatiei otomane. In cativa ani ea a adunat mai mult de 2.500 de membri. Ea a fost condusa de colonelul Dragutin Dimitrievic.

In 1914, colonelul a venit cu un plan de asasinare al arhiducelui Franz Ferdianand, care a dus la declansarea Primului Razboi Mondial.

Uniunea Salvarii

Imperiul rus s-a prabusit in 1917, dar semintele revolutiei au fost sadite cu aproape 100 de ani in urma. Rascoala din 1825 a ridicat 3.000 de trupe rebele care au incercat sa cucereasca Palatul de iarna si sa-l dea jos pe tarul Nicolae I. Rebeliunea a fost innabusita, dar ea a schimbat Rusia.

Tarul a infiintat o retea de spionaj pentru a monitoriza populatia si a cenzura presa si educatia. Revolta din decembrie 1825 a fost organizata de Uniunea Salvarii. Societatea si-a schimbat ulterior denumirea in Uniunea Bunastarii.

Liga din Hawaii

Regatul Hawaii s-a format la inceputul secolului al XIX-lea, dar a durat mai putin de 100 de ani, pana cand a devenit parte a Statelor Unite. Caderea acestuia a fost cauzata de o organizatie cunsocuta sub numele de Liga din Hawaii, alcatuita din 200 de americani si europeni bogati, nemultumiti de regele Kalakaua.

Societatea secreta a elaborat o constitutie scrisa de Lorrin Thurston in 1887. Un grup paramilitar denumit Honolulu Rifles a devenit cel mai important aliat al ligii. In 1893, ei au rasturnat-o pe regina Liliuokalani. Pentru cativa ani, Hawaii a fost republica, dar o ultima revolutie a condus la integrarea sa in SUA in 1898, iar in 1959 a devenit al 50-lea stat al Statelor Unite.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#societati secrete Illuminati masonerie, #societati secrete lumea moderna, #societati secrete Europa America , #documentar