Sistemul de gestionare a apei din orasul german Augsbourg a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Sambata, 06 Iulie 2019, ora 19:08 6423 citiri
Foto: Facebook / Wassererbe Augsburg

Sistemul de gestionare a apei de la Augsbourg, Germania, inclus sambata pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cuprinde o retea de canale, turnuri de apa si fantani care contribuie, de mai bine de opt secole, la influenta si bogatia acestui oras bavarez, potrivit AFP.

"Istoria apei la Augsbourg este legata de bogatia culturala si artistica a acestui oras (...) . Augsbourg a considerat apa ca pe un bun atat de pretios, incat a incercat in permanenta sa-l protejeze", a explicat pentru AFP Thomas Weitzel, seful departamentului cultural al acestui oras turistic situat la nord-vest de Munchen.

"A existat inca de la inceputul epocii moderne un sistem de alimentare cu apa potabila pentru locuitorii orasului", a mai explicat acesta.

Orasul, cu o vechime de doua mii de ani, este traversat de un afluent al Dunarii, Lech, care se desparte apoi in mai multe canale. Aceasta retea vasta a transportat apa incepand cu secolul al VIII-lea, in special datorita celei mai vechi statii de epurare din Europa Centrala, construita in 1416.

Apa a contribuit in mod esential la dezvoltarea economica a orasului care a devenit un important centru de productie a materialelor textile si a papetariei.

Numerosi artizani au utilizat energia hidraulica in activitatile mestesugaresti, iar in secolul al XIX-lea, orasul a devenit un important centru industrial.

De asemenea, Augsbourg are 500 de poduri ''mai multe ca la Venetia'', potrivit municipalitatii. Apa a permis totodata constructia unor fantani admirate de turisti.

Fondat de romani, orasul este unul dintre cele mai vechi din Germania. A cunoscut perioada sa de glorie in timpul Renasterii si ramane, prin bogatia patrimoniului arhitectural, una dintre atractiile turistice majore din Bavaria si unul dintre locurile emblematice de pe ''traseul romantic''.

Citeste mai multe despre:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii