Sibiul vrea sa intre pe lista UNESCO pe spatele Sighisoarei

Vineri, 27 Mai 2011, ora 08:04 2634 citiri
Foto: turism.infomondo.ro

Consilierii locali din Sibiu au adoptat o hotarare pentru demararea procedurilor de inscriere a centrului istoric al orasului in patrimoniul UNESCO "prin inscriere seriala alaturi de centrul istoric Sighisoara", la cererea ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Hunor i-a solicitat primarului Sibiului, Klaus Iohannis, sa accepte inscrierea dosarului de candidatura a Sibiului pe Lista patrimoniului mondial UNESCO nu ca pozitie singulara, ci ca inscriere seriala, relateaza Evenimentul Zilei.

Astfel, ansamblul pietelor din centrul istoric al Sibiului sa fie inscris la aceeasi pozitie din lista UNESCO pe care se afla si centrul istoric al Sighisoarei.

"Opiniile specialistilor in domeniu, precum si recomandarile ICOMOS, alaturi de considerentele ce tin de strategia UNESCO, care apreciaza ca Lista Patrimoniului Mondial trebuie sa fie reprezentativa, echilibrata si credibila, recomanda drept solutie optima rescrierea dosarului ca extindere de pozitie, prin inscriere seriala alaturi de centrul istoric Sighisoara", arata Kelemen Hunor in adresa catre Iohannis.

Sibiul a mai candidat pentru o pozitie pe Lista patrimoniului mondial in 2007, an in care, in urma evaluarii facute de ICOMOS (International Council on Monuments and Sites), Comitetul patrimoniului mondial a luat decizia amanarii candidaturii Sibiului - potrivit regulilor, un sit respins nu mai poate candida din nou pentru a intra pe lista UNESCO.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News