Scurtmetrajul estonian "Memoria trupului" a castigat trofeul Anim'est 2011

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 08:24 747 citiri

Scurtmetrajul estonian "Memoria trupului" (Body Memory), regizat de Ulo Pikkov, a fost recompensat sambata seara, la cinematograful Patria din Capitala, cu trofeul editiei de anul acesta a Festivalului International de Film de Animatie Anim''est, oferit de Institutul Cultural Roman (ICR).

Productia a devenit astfel propunerea Anim''est pentru Cartoon d''Or 2012, in primul an in care festivalul trimite o propunere pentru nominalizarea la cel mai prestigios premiu dedicat scurtmetrajului european de animatie.

Cu acelasi prilej, romanul Sebastian Cosor, regizorul filmului "Tipatul", a castigat atat premiul pentru cel mai bun film romanesc din festival, oferit tot de ICR, cat si competitia Balkanimation, al carei premiu a fost oferit de Canyon.

Tot la gala Anim''est 2011, "Ratusca cea urata" ("The Ugly Duckling"), music-hall-ul regizat de maestrul animatiei cu papusi din Rusia, Garri Bardin, a castigat premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj, oferit de AXN.

Toate filmele premiate vor putea fi urmarite in ultima zi de festival, duminica, la Cinema Patria, incepand cu orele 18:30 (scurtmetrajele), respectiv 20:30 (lungmetrajul).

Festivalului International de Film Anim''est - organizat de Asociatia Este''n''est, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Ogilvy - a ajuns anul acesta la editia a sasea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com