Scurtmetraj romanesc premiat la Berlinala 2016: Superba maniera de realizare

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 16:42 3002 citiri
Foto: Facebook/Timishort Filmfest

Pelicula "O noapte in Tokoriki" al regizoarei Roxana Stroe a primit "Premiul special pentru scurtmetraj" la sectiunea Generation 14plus a Festivalului International de Film de la Berlin.

Juriul sectiunii pentru tineret - alcatuit din Vincent Edusei, Emilia Forck, Mira Leskien, Carlotta Saumweber, Tim Schiffer si Esther Siebelitz - a atribuit aceasta distinctie peliculei romanesti pentru tonul aparte si pentru maniera "superba de realizare si de narare a povestii" si pentru "mesajul urgent, spus din inima" al filmului, potrivit paginii oficiale a evenimentului.

In egala masura, a fost remarcata "punerea in scena cu umor, lipsita de dialoguri si folosirea ironica a muzicii" din scurtmetrajul care prezinta stralucit "o dragoste inacceptabila in Europa rurala si repercusiunile ei".

Berlinale Generation 14+ awards!These are the winners of the Grand Prix of the International Jury:Best Short Film:...Posted by Berlinale - Berlin International Film Festival on Friday, February 19, 2016

La sectiunea Generation 14plus, premiul "Ursul de cristal pentru cel mai bun film" a revenit productiei letone "Es esmu? eit" ("Mellow Mud") a lui Renars Vimba, iar "Ursul de cristal pentru cel mai bun scurtmetraj" a fost decernat pentru "Balcony" ("Balconul"), al britanicului Toby Fell-Holden.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News