Romania, prezenta pentru al saselea an consecutiv la piata de filme de la Cannes

Marti, 10 Mai 2011, ora 07:40
1266 citiri
Romania, prezenta pentru al saselea an consecutiv la piata de filme de la Cannes

Romania va fi prezenta in 2011, pentru al saselea an consecutiv, la cea mai mare piata de filme din industria cinematografica mondiala, organizata cu ocazia Festivalului International de la Cannes.

Standul Romaniei la Marche du Film va fi organizat, intre 11 si 20 mai, de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman din Paris.

Piata de filme de la Cannes aduna anual peste 10.000 de participanti din mai mult de 100 de tari.

Standul romanesc de la Cannes are drept scop promovarea cinematografiei romanesti pe plan international si pune la dispozitia celor interesati (distribuitori de film, producatori, directori de festivaluri, jurnalisti) informatii si noutati legate de activitatile industriei de film romanesti, facilitand totodata prin diverse evenimente interactiunea dintre cineastii romani si cei straini.

In plus, APFR va reedita brosura Shooting Romania, un ghid esential ce prezinta avantajele alegerii Romaniei pentru realizarea unei productii cinematografice. Brosura ofera informatii privind cadrul legal al realizarii unei productii cinematografice, precum si detalii ce privesc cinema-ul si piata de film autohtona in date statistice.

Una dintre misiunile APFR o reprezinta si sustinerea cineastilor romani prezenti in diferitele sectiuni ale Festivalului de la Cannes. Cel mai recent film al regizorului Catalin Mitulescu, "Loverboy", a fost selectat in sectiunea Un Certain Regard, urmand sa fie proiectat la 18 mai.

De asemenea, intre 11 si 22 mai, la cea de-a 64-a editie a Festivalului de Film de la Cannes vor fi prezentate in Short Film Corner 17 scurtmetraje romanesti, dintre care opt incluse in programul tematic Romanian Short Waves.

Proiectul este coordonat de producatorul Dan Burlac, printre filmele prezente in Romanian Short Waves numarandu-se "Apele Tac" (regia Anca-Miruna Lazarescu), "15 Iulie" (Cristi Iftime), ambele prezente in competitia de scurtmetraje a Festivalului de la Berlin, "Draft 7", al regizoarei Luiza Parvu si "Strung Love" de Victor Dragomir.

Pe langa stand, Romania va fi reprezentata anul acesta in programul Producers on the Move, din cadrul retelei European Film Promotion, de catre producatoarea Ada Solomon. Infiintat in 2000, Producers on the Move este unul dintre cele mai cunoscute programe de promovare a talentelor din industria cinematografica europeana implementate de reteaua European Film Promotion, la care APFR a aderat in 2006.

Festivalul International de Film de la Cannes, cel mai important eveniment de gen organizat pe continentul european, va incepe anul acesta, miercuri, cu cea mai noua pelicula a celebrului cineast american Woody Allen, in care joaca si prima doamna a Frantei, Carla Bruni.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Romania festival film Cannes, #Romania Cannes filme , #Festival Cannes