Roman Polanski, in Elvetia la doi ani dupa arestare, incearca sa-si ridice premiul

Autor: Ana Ilie
Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 17:37 805 citiri

Regizorul Roman Polanski isi va ridica abia saptamana viitoate premiul acordat in 2009, in cadrul Festivalului de Film de la Zurich. El nu l-a putut ridica atunci, fiind arestat in legatura cu o infractiune sexuala din urma cu 30 de ani tocmai cand se indrepta spre ceremonia de acordare a distinctiei.

Polanski, ce are cetatenie franceza si poloneza, a fost arestat la cererea SUA, cand a ajuns in Elvetia, la 26 septembrie 2009, scrie Reuters.

Pe data de 27 septembrie, Polanski incearca sa-si ridice din nou premiul. Ceremonia va fi urmata de premiera mondiala a unui film.

"Suntem foarte mandri sa il avem invitat pe Roman Polanski, anul acesta, pentru a primi acest premiu", au anuntat organizatorii festivalului elvetian.

Polanski, in varsta de 78 de ani, care a regizat pelicule precum "Chinatown" si "Rosemary's Baby" a pledat vinovat la acuzatiile de sex cu o fata de 13 ani, dupa ce i-a dat sa bea sampanie si sa consume droguri. Insa regizorul a fugit din SUA inainte de pronuntarea sentintei, in 1978, de teama ca judecatorul il va condamna la 50 de ani de inchisoare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com