Regizorul Catalin Naum a murit

Sambata, 11 Mai 2013, ora 17:50 4825 citiri
Foto: grupa3fjsc.wordpress.com

Regizorul Catalin Naum, mentor al Teatrului studentesc Podul din Bucuresti, care a educat generatii intregi de mari actori romani, precum Claudiu Bleont si Oana Pellea, a murit joi, la varsta de 74 de ani, a anuntat Adrian Titieni, rectorul UNATC Bucuresti.

Regizorul Catalin Naum a fost inmormantat sambata, la cimitirul din Giulesti.

Nascut pe 1 aprilie 1939, in Bucuresti, regizorul Catalin Naum a educat mai multe generatii de mari actori romani, la Teatrul studentesc Podul, printre acestia numarandu-se Adrian Titieni, Dragos Bucur, Dan Bordeianu, Gheorghe Visu, Claudiu Bleont, Oana Pelea, Ilinca Goia, Mihai Calin, Bogdan Dumitrache.

Teatrul studentesc Podul a fost infiintat in anul 1967, la initiativa unor studenti la IATC (Magda Bordeianu, Teodor Sugar si Grigore Popa), in mansarda Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, iar in 1970, Catalin Naum a devenit regizor si mentor al trupei de actori.

Activitatea lui Catalin Naum la Teatrul Podul i-a desavarsit statutul de legenda, el fiind unul dintre cei mai apreciati pedagogi din domeniul artei teatrale.

Catalin Naum a avut si aparitii in filme, printre acestea numarandu-se "Furia", de Radu Muntean, si "Portretul luptatorului la tinerete", de Constantin Popescu.

Personalitati ale lumii teatrale, precum Ilinca Goia si Oana Pellea au transmis mesaje de condoleante pe conturile lor de Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com