Regizorul Calin Peter Netzer, cetatean de onoare la Petrosani

Vineri, 01 Martie 2013, ora 14:37
1878 citiri
Regizorul Calin Peter Netzer, cetatean de onoare la Petrosani

Regizorul Calin Peter Netzer, nascut la Petrosani, a fost desemnat cetatean de onoare al orasului, conferirea titlului onorific fiind aprobata in unaniminate de consilierii locali.

Primarul Petrosaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi, spune ca, inainte de a-i fi conferit titlul, a luat legatura cu apreciatul regizor, care s-a aratat incantat de distinctia oferita si a precizat ca va veni la Petrosani, dar nu in perioada imediat urmatoare. De asemenea, Iacob-Ridzi a precizat ca se va organiza si o proiectie a filmului sau, "Pozitia copilului".

Calin Netzer s-a nascut in data de 1 mai 1975, dar a emigrat cu familia in Gemania in 1983. In 1994 s-a intors, ca student la Academia de Teatru si Film Bucuresti, sectia Regie - Film.

Filmul "Pozitia Copilului", premiat la Berlin cu trofeul "Ursul de aur", nu este primul de succes al regizorului roman, dar a primit cea mai inalta distinctie de pana acum.

Filmul "Maria", din anul 2003, a fost premiat la Locarno cu Marele Premiu al Juriului si "Leopardul de Argint", "Medalia de Onoare", din 2010, a fost premiat la Thessaloniki, Turin, Miami, Durres, Los Angeles si Zagreb, iar pentru "Zapada Mieilor" din 1998 a primit premiul de cel mai bun regizor.

Pe de alta parte, consilierii locali din Petrosani au decis ca persoanele propuse pentru acordarea titlului de cetatean de onoare sa nu mai trebuiasca sa prezinte cazierul judiciar la conferirea acestei distincti.

"Persoanele propuse pentru acordarea acestui titlu sunt de regula personalitati publice marcante a caror onoare ar fi pusa la indoiala de solicitarea prezentarii cazierului judiciar. De altfel, de credibilitatea acestor persoane nu se indoieste nimeni, iar eventualele fapte ilegale ar fi, de asemenea, de notorietate", a explicat primarul Tiberiu Iacob - Ridzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Calin Peter Netzer cetatean onoare Petrosani, #Calin Peter Netzer Pozitia copilului, #Pozitia copilului Ursul Aur , #regizori