Regizorul Alexandru Tocilescu a primit o stea pe Aleea Celebritatilor

Joi, 07 Iulie 2011, ora 13:53 1037 citiri
Foto: Antena 3

Regizorul Alexandru Tocilescu a primit, joi, o stea pe Aleea Celebritatilor din Bucuresti, pentru intreaga sa cariera.

Alexandru Tocilescu implineste in aceasta luna varsta de 65 de ani si devine primul regizor care primeste o stea pe bulevardul Walk of Fame autohton.

Tocilescu a fost regizor de teatru si de film, punand in scena zeci de spectacole pana acum, printre care "Hamlet" de William Shakespeare, Teatrul Bulandra, Bucuresti (1985), "O scrisoare pierduta" de I.L. Caragiale, Teatrul National Bucuresti (1999), "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu" de Denis Dinulescu, Teatrul Mic, Bucuresti (2005) sau "Eduard al III-lea" de William Shakespeare, Teatrul National Bucuresti (2008).

In cadrul evenimentului, Magazinul Cocor a acordat regizorului o stea din aur, in semn de recunostinta si pretuire a intregii activitati.

"Este o onoare pentru noi sa il avem pe Aleea Celebritatilor pe unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati regizori romani. Steaua care va purta, incepand de astazi, numele Alexandru Tocilescu reprezinta omagierea unei cariere de exceptie a regizorului care luna aceasta va implini varsta de 65 de ani" a declarat Mirela Mihailescu, director comercial al Cocor S.A., conform unui comunicat remis Ziare.com.

Aleea Celebritarilor (Walk of Fame) este un proiect cultural care gazduieste stelele celor mai cunoscuti artisti romani in semn de pretuire a valorilor culturale din Romania. Proiectul este derulat de Teatrul Metropolis in colaborare cu magazinul Cocor si Asociatia de Turism a Municipiului Bucuresti.

Luna viitoare, vedeta care va primi o stea pe bulevard va fi Tamara Buciuceanu. Pana acum, au mai primit stele si Radu Beligan, Florin Piersic, Amza Pellea si Maia Morgenstern.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com