Raluca Turcan: MTR, desfiintat doar de comunisti. Ponta incepe aceeasi actiune

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 14:58 1900 citiri
Foto: Arhiva

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan sustine ca unificarea Muzeului Taranului Roman cu Muzeul Satului "ascunde fie interese imobiliare, fie lipsa constiintei nationale", acuzand USL ca loveste din nou in cultura.

"Dupa dezastrul de la ICR, circul de la TVR cu "Pufulica" si transformarea TVR3 in camera de regie a Ministerului Agriculturii, dupa ce au taiat bugetul Ministerului Culturii pentru 2014, acum, USL demoleaza un adevarat simbol al natiunii - Muzeul National al Taranului Roman (MTR) ", a spus Turcan, intr-un comunicat remis, miercuri, Ziare.com.

Ea a subliniat ca MTR a fost desfiintat numai de comunisti si ca premierul Victor Ponta, "urmasul lui Ion Iliescu si Adrian Nastase", vrea sa faca acelasi lucru.

"Acest muzeu a fost desfiintat doar de comunisti. Acum, urmasul lui Ion Iliescu si Adrian Nastase incepe aceeasi actiune: lovitura fara mila in cultura romaneasca. La 24 de ani de la Revolutia Romana, USL vrea sa renunte la un simbol al spiritualitatii noastre.

Prin comasarea MTR cu Muzeul Satului, USL duce Romania cu 60 de ani in urma, in anul 1953, cand MTR a fost transformat in Muzeul Lenin - Stalin, iar mai tarziu in Muzeul de Istorie al Partidului Comunist", a acuzat vicepresedintele PDL.

Ministrul Culturii: Nu-mi pun semnatura pe actul trecerii muzeelor in subordinea Ministerului Mediului

De asemenea, ea a sustinut ca aceasta decizie "ascunde fie interese imobiliare, fie lipsa constiintei nationale" si i-a cerut noului ministru al Culturii, Gigel Sorinel Stirbu, sa refuze propunerea Guvernului.

"Aceasta decizie ascunde fie interese imobiliare, fie lipsa constiintei nationale. Guvernul USL nu intelege ce inseamna cultura pentru poporul roman.

Va cer, domnule ministru Gigel Sorinel Stirbu, sa refuzati aceasta propunere halucinanta a Guvernului Ponta, sa va impuneti la varful Ministerului Culturii ca un aparator al spiritualitatii romanesti si nu ca un demolator de valori nationale!", a conchis Turcan.

Basescu i-a cerut lui Stirbu sa nu comaseze Muzeul Satului cu MTR. Ponta: Comasati-le!

Si presedintele Traian Basescu i-a cerut lui Gigel Stirbu sa nu unifice Muzeul Satului cu Muzeul Taranului Roman. In schimb, Victor Ponta i-a transmis ministrului sa le comaseze.

Muzeul Antipa ar putea trece in subordinea Ministerului Mediului

Directorul general al Muzeului Taranului Roman (MTR), Virgin Stefan Nitulescu, a anuntat ca Muzeul de istorie Naturala "Grigore Antipa" ar urma sa treaca in subordinea Ministerului Mediului, in timp ce MTR va trece in subordinea Muzeului National de Istorie Naturala, dupa comasarea cu Muzeul Satului.

D.T.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News