Primul sat medieval din Romania, replicat in Maramures

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 18:071927 citiri
Primul sat medieval din Romania, replicat in Maramures
Foto: emaramures.ro

Satul a fost inaugurat, vineri, intr-o zona impadurita de la marginea municipiului Baia Mare din Maramures, fiind o replica impresionanta a unei adevarate asezari din perioada medievala.

Noua atractie turistica a plaiurilor maramuresene readuce in modernitate viata si traditiile din secolele al XIV-lea si al XV-lea, arata portalul emaramures.ro.

De asemenea, duminica va avea loc aici Turnirul Transilvaniei, eveniment in cadrul caruia vor fi organizate spectacole cu luptatori medievali din mai multe tari europene.

Ce-i drept, nu au fost finalizate toate lucrarile din cauza vremii severe, sustin reprezentantii asociatiei Historia Viva, care se ocupa de acest proiect. Totusi, acestia asigura ca intregul loc va fi complet functional pana la sfarsitul lunii iunie. Historia Viva isi propune sa extinda acest sat pe parcursul anilor urmatori, astfel incat zona sa fie transformata intr-un oras negustoresc medieval.

"Anul urmator dorim sa extindem satul la niste dimensiuni mai mari, sa trecem la fortificatie de piatra, iar apoi incet-incet, asa cum ar fi evoluta o asezare in mod normal, sa transformam asezarea din satuc in sat, din sat in targ, din targ, de ce nu, in viitorul poate chiar apropiat, in bazele unui orasel negustoresc medieval", a spus Andrei Prian, liderul echipei din cadrul asociatiei.