Prima seara de TIFF 2020 in aer liber

Vineri, 31 Iulie 2020, ora 14:22
3836 citiri
Prima seara de TIFF 2020 in aer liber
Foto: Facebook/Gala de Deschidere TIFF 2020

Un performance al Cluj Tango Orchestra, prima orchestra de tango argentinian din Romania, si Sync the Classics, un nou concept al compozitorului si producatorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinara a sopranei Zsuzsana Cerveni, vor deschide, vineri, prima seara la TIFF - Festivalul International de Film Transilvania, anunta organizatorii.

Organizat in acest an exclusiv in aer liber, in 13 locatii din Cluj-Napoca si imprejurimi, Festivalul International de Film Transilvania isi deschide portile vineri, cu trei proiectii sold-out ale comediei romantice "La Belle Epoque/ Cei mai frumosi ani" (r. Nicolas Bedos), in Piata Unirii, USAMV si Bathory.

Spectatorii prezenti la Gala de deschidere, incepand cu ora 21.00, vor avea parte de o surpriza muzicala speciala. Piata Unirii va deveni locul de intalnire al muzicii clasice cu sound-urile electronice moderne, intr-un moment artistic inedit: Sync the Classics - un nou concept al compozitorului si producatorului clujean Paul Ilea, cu participarea extraordinara a sopranei Zsuzsana Cerveni.

Seara va continua cu proiectia filmului "La Belle Epoque/ Cei mai frumosi ani", cu Daniel Auteuil si Fanny Ardant, actrita distinsa in acest an cu trofeul Cesar pentru interpretare.

In paralel, o a doua proiectie a filmului va avea loc la USAMV, in curtea Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Aici, publicul va urmari un performance al Cluj Tango Orchestra - prima orchestra de tango argentinian din Romania.

Accesul la aceste proiectii se va face cu o ora inaintea inceperii lor, pentru a se respecta masurile de siguranta si distantare sociala.

Primul weekend de festival va aduce pe marele ecran titluri din Competitia oficiala TIFF. Cinefilii care nu vor putea fi prezenti la Cluj vor avea posibilitatea sa urmareasca filmele online, pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro).

Weekend la Castel reprezinta doua seri cu proiectii speciale, organizate in decorul Castelului Banffy din Bontida.

Sambata, 1 august, de la ora 21.30, Jean-Francois Zygel, un nume sonor in muzica clasica, va acompania live "Faust" (1926), capodopera lui F.W.Murnau, urmata de proiectia filmului "Geaca de piele" (Deerskin, r. Quentin Dupieux), programata la miezul noptii.

Duminica, de la ora 21.30, cinefilii vor urmari aici "Fii ca apa" (Be Water, r. Bao Nguyen), documentarul despre Bruce Lee, iar de la 23.45, istoria muzicii electronice se va derula pe marele ecran in "Noul val" (Le choc du futur), in prezenta regizorului Marc Collin, co-fondatorul trupei Nouvelle Vague.

Toate evenimentele incluse in programul acestei editii se vor desfasura in aer liber, iar regulamentul de participare la proiectii va fi respectat, in mod obligatoriu, atat de participantii si invitatii editiei, cat si de organizatorii festivalului.

Accesul si participarea publicului vor fi permise numai cu conditia purtarii mastii, aceasta fiind obligatorie pe toata durata evenimentului.

Nu va fi permis accesul persoanelor care prezinta simptome de infectie respiratorie (tuse, stranut, rinoree, stare generala modificata) si nici a celor care inregistreaza temperatura masurata mai mare de 37,3 grade C. In toate zonele de asteptare (la intrare, la toaleta sau la iesire) participantii trebuie sa pastreze distanta de minimum 1,5 m, iar pe scaune, distanta fizica intre persoane va fi de 2 m.

Numarul locurilor este limitat la toate proiectiile TIFF, iar singurul punct de vanzare a biletelor se afla in Piata Unirii.

In restul spatiilor, biletele nu vor putea fi achizitionate la fata locului, ci exclusiv online, de pe tiff.eventbook.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#coronavirus, #pandemie, #TIFF, #gala, #aer liber, #bilete , #gala