Prima lectie la Biblioteca din Ferentari: Un parlamentar, daca minte, este schimbat

Vineri, 17 Martie 2017, ora 22:46
4329 citiri
Prima lectie la Biblioteca din Ferentari: Un parlamentar, daca minte, este schimbat
Foto: Facebook/Alexandru Zaharia

Copiii si politicienii s-au strans "mai greu", vineri, la inaugurarea Bibliotecii din Ferentari, deschisa in cabinetul parlamentarului Ovidiu Raetchi.

Micutii au invatat ca organizarea unei tari seamana cu cea a unei familii si un parlamentar merge la serviciu in cea de a treia cladire ca marime din lume si, daca minte, este schimbat dupa patru ani.

"Sfertul academic. Mai greu sa strangi copii si presedinti (...) Este o biblioteca pusa la dispozitia copiilor din Ferentari, in mod proactiv, in sensul in care nu ne vom limita sa ii asteptam pe copii si sa le oferim carti, ci vom merge inspre ei si vom intra zilnic in Ferentari sa le oferim carti", a declarat deputatul PNL Ovidiu Raetchi, afirmand ca spatiul generos al cabinetului sau din Sectorul 5 poate gazdui nu numai o activitate parlamentara.

La Biblioteca din Ferentari copiii vor putea lua parte la cursuri after-school, cursuri de limba engleza, franceza, romana, vor primi "ajutor pentru matematica" si isi vor putea serba ziua de nastere, a precizat deputatul PNL.

Biblioteca va gazdui si programul "Povesti din Ferentari", va aduce alaturi de copii vedete din lumea muzicala si personalitati culturale, primul invitat fiind scriitorul si criticul literar Bogdan Lefter.

Acesta le-a spus copiilor ca este profesor si i-a intrebat daca stiu ce este politica, ce sunt partidele politice, Parlamentul sau Guvernul.

Discutia despre politica i-a facut pe copii sa se incrunte.

"De ce te-ai strambat, ai auzit ca nu este buna politica?", l-a intrebat Bogdan Lefer pe unul dintre copiii veniti la Biblioteca din Ferentari. "Este asa si asa", a raspuns copilul.

Copiilor li s-a explicat ca un parlamentar merge la serviciu in cea de-a treia cladire ca marime din lume si, daca nu isi respecta promisiunile facute inainte de alegeri, dupa patru ani nu va mai fi votat.

"Nu este un singur partid si toti ne promit ca o sa faca bine. Unii castiga, vedem ca nu reusesc sa faca ce au promis si la alegerile urmatoare ii votam pe ceilalti", a spus Bogdan Lefter.

"Suntem toti la un loc si trebuie sa ne gospodarim cumva ca societatea sa functioneze. (...) Cineva trebuie sa faca lucrurile sa mearga ca sa nu ne ciocnim ca masinile, vorbesc tot de evenimente rutiere", a spus Bogdan Lefter, in contextul in care sotul fostului lider PNL Alina Gorghiu a fost implicat intr-un accident rutier, iar aceasta a decis sa nu mai participe la deschiderea Bibliotecii Ferentari, desi a donat 80% din fondul de carte, potrivit deputatului Ovidiu Raetchi.

Copiii au fost invatati ca oamenii pot veni la cabinetul parlamentar sa ii spuna alesului ca "nu curge apa pe strada lor" sau ca "nu au suficienti doctori la cabinet", iar parlamentarul trebuie sa sune la Guvern sa rezolve problema si, cand functionarii din Guvern sustin ca nu sunt resurse, deputatii si senatorii sa insiste sa primeasca cele necesare.

"Te simti mai destept daca inveti. (...) Daca esti istet sau isteata, stii ca o carte este plina de comori care se descopera cu mintea", le-a spus Bogdan Lefer copiilor.

Biblioteca din Ferentari are, in prezent, 4.000-5.000 de carti pe care copiii si adultii pot veni sa citeasca la cabinetul parlamentar sa le imprumute.

"De maine dimineata usile sunt deschise", a spus deputatul PNL Ovidiu Raetchi, in incheierea evenimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Biblioteca Ferentari, #Biblioteca Ferentari Ovidiu Raetchi , #stiri cultura