Premiile Cezar: Timbuktu a triumfat - a castigat sapte trofee

Sambata, 21 Februarie 2015, ora 11:51 2502 citiri

Filmul franco-mauritan "Timbuktu", cronica a vietii cotidiene in nordul statului Mali ocupat de jihadisti, a triumfat vineri seara la cea de-a 40-a ceremonie a premiilor Cezar, de la Paris, castigand sapte premii, intre care trofeele pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, in cursul unei seri care a dorit sa celebreze libertatea de expresie, relateaza France Presse.

Abderrahmane Sissako, primul regizor din Africa care a primit un Cezar la aceasta categorie, a tinut sa multumeasca Frantei, "o tara extraordinara, deschisa spre altele", si Mauritaniei, care a acceptat sa-i protejeze echipa.

O celebrare a tolerantei in fata obscurantismului, filmul - aflat si in cursa pentru un Oscar la categoria "Cel mai bun film strain" - este inspirat din evenimente reale: in 2012, nordul Mali-ului a cazut sub controlul gruparilor jihadiste afiliate Al-Qaeda.

Pelicula a mai primit si trofeele pentru cel mai bun scenariu, montaj, sunet, imagine si muzica, impunandu-se clar in fata rivalului "Saint Laurent", in regia lui Bertrand Bonello.

"Saint Laurent", un film dedicat vietii celebrului creator francez de moda, a fost nominalizat la 10 categorii, dar nu a castigat decat premiul Cesar pentru cele mai bune costume.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5