Arhiepiscopul Teodosie revine la pareri pozitive despre femei. Predica in care vorbeste despre "nobletea, frumusetea si gingasia" acestora VIDEO

Autor:N.G.
Duminica, 09 Mai 2021, ora 19:314327 citiri
Arhiepiscopul Teodosie revine la pareri pozitive despre femei. Predica in care vorbeste despre "nobletea, frumusetea si gingasia" acestora VIDEO
Teodosie la predica in care vorbeste in termeni pozitivi despre femei. Foto: captura video youtube

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, revine la pareri mai bune despre femei dupa derapajul de la Radio Dobrogea, din urma cu cateva zile.

Acelasi post de radio, care reprezinta principalul canal de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului si al lui Teodosie, a publicat, duminica, pe YouTube, o predica in care acesta aduce cuvinte de lauda "calugaritelor, mamelor, invatatoarelor si profesoarelor si vorbeste despre "capacitatea de jertfa" a femeilor, despre "nobletea, frumusetea si gingasia" acestora.

Filmuletul cu predica a fost urcat pe YouTube in prima duminica dupa Paste, insotit de hashtagul #duminicaMironositelor. In Duminica Mironositelor sunt cinstite femeile ce au venit la mormantul lui Iisus Hristos cu miruri. Sfintele Femei Mironosite sunt considerate modele de credinta pentru toate femeile crestine.

Derapajul lui Teodosie

Joi, Teodosie, afirma ca nu este discriminare faptul ca femeia nu are roluri importante in Biserica, asa cum are barbatul.

Teodosie spune ca aceasta este conditia ei si ca femeia "nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale". "Ea a inceput pacatul si iata, se afla cu aceasta neputinta", a mai explicat arhiepiscopul Tomisului.

"Nu este discriminare, este vorba de statutul barbatului si al femeii. Sigur ca nicio femeie nu poate fi preot si atunci e discriminare? De ce? Pentru ca aceasta este conditia ei. Ea nu poate fi perpetuu intr-o rugaciune, pentru ca are conditia slabiciunilor sale. Cum sa fie discriminare? Aceasta este femeia.

Ea a inceput pacatul si iata, se afla cu aceasta neputinta pentru ca ne spune Sfantul Ioan Gura de Aur ca daca n-ar fi fost pacatul, nu astfel s-ar inmultit neamul omenesc, ci prin puterea cuvintelor dumnezeiesti care le-a zis inainte de pacat: cresteti si va inmultiti si stapaniti Pamantul. Ei nu isi cunosteau intimitatile inainte de pacat, erau imbracati in har stramosii nostri si atunci luati ceea ce v-am spus, femeii i s-a spus "In dureri vei naste fii". Daca nu pacatuia, nu ar fi nascut in dureri", a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News