Paulo Coelho a sters draftul cartii pe care o scria impreuna cu Kobe Bryant: Nu avea niciun sens sa public fara el

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 17:50
5638 citiri
Paulo Coelho a sters draftul cartii pe care o scria impreuna cu Kobe Bryant: Nu avea niciun sens sa public fara el
Foto: Facebook / Paulo Coelho

Kobe Bryant si scriitorul brazilian Paulo Coelho au lucrat impreuna la o carte pentru copii, insa autorul "Alchimistului" a spus ca a sters draftul dupa moartea lui Bryant, duminica, la varsta de 41 de ani, potrivit The Hollywood Reporter.

Romancierul in varsta de 72 de ani a declarat luni pentru Associated Press ca cei doi au inceput discutiile despre proiect in 2016, cand Bryant s-a retras dupa o cariera stralucita de 20 de ani in NBA. Ei au inceput sa scrie cartea cu cateva luni in urma.

La cateva ore de cand a aflat de moartea lui Bryant, Coelho a anuntat ca prefera sa stearga schitele decat sa termine cartea fara campionul NBA.

"Am sters draftul pentru ca nu avea niciun sens sa public fara el", a spus Coelho la telefon. "Nu ar adauga nimic relevant pentru el sau pentru familia lui. Asta nu ma va impiedica sa scriu intr-o zi despre lucrurile pe care le-am invatat de la Kobe si ce persoana extraordinara a fost", a precizat Coelho. "Dar cartea pentru copii nu mai avea sens".

Decizia lui Coelho i-a dezamagit pe multi fani ai lui Bryant, care au scris multe mesaje pe retelele de socializare in care cereau ca draftul sa nu fie sters.

Bryant a fost fan al lui Coelho si considera "Alchimistul" cartea sa favorita. O recomanda tuturor, de la fosti colegi, precum Kyrie Irving, la Rob Pelinka, fostul sau agent, care acum este managerul general al Los Angeles Lakers.

Pelinka a citit un fragment din carte inaintea unei conferinte de presa in iulie 2018, la scurt timp dupa ce Lakers a semnat cu LeBron James, care a fost fotografiat citind "Alchimistul".

Coelho, ale carui carti au fost vandute in zeci de milioane de exemplare, a afirmat ca ideea colaborarii cu Bryant, premiat cu Oscar in 2018 la categoria "cel mai bun scurtmetraj animat", pentru "Dear Basketball", a fost sa inspire copiii neprivilegiati sa depaseasca adversitatea prin sport.

"Kobe era mereu foarte preocupat sa scrie o carte care sa fie un exemplu pozitiv pentru copii, in special pentru cei proveniti din medii defavorizate", a declarat Coelho.

Gianna, fiica lui Bryant in varsta de 13 ani, a murit si ea in urma prabusirii elicopterului, alaturi de alte sapte persoane. Bryant mai are trei fete.

Proiectul cartii a fost o intamplare. Dupa o perioada in care nu au vorbit mai multe luni, Bryant i-a trimis un mesaj scris gresit lui Coelho in august, spunandu-i: "Let's right (dreapta, n.r) that book together". Apoi s-a corectat: "write" (a scrie).

"De acolo a pornit. Putin cate putin am continuat", a spus Coelho. El nu a dezvaluit cate pagini au fost scrise sau daca volumul avea un titlu deja.

Granity Studios a lui Bryant a publicat romane pentru tineri si adolescenti. De asemenea, a publicat si autobiografia jucatorului de baschet, "The Mamba Mentality: How I Play", lansata in 2018.

"L-am vazut de prea multe ori si mi-am dat seama ca nu se gandea numai la sport, la el nu era vorba numai de competitie,", a spus Coelho. "Moartea sa tragica a aratat deja cat de important era pentru lume, nu doar pentru Statele Unite. Vom discuta mostenirea sa multi ani, mai presus de sport".

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#Coelho sters draft carte Kobe Bryant, #carti copii Kobe Bryant, #Kobe Bryant murit , #scriitori