Patapievici: Romania e capabila sa ofere calitate artistica

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 20:54
1901 citiri
Patapievici: Romania e capabila sa ofere calitate artistica

Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia-Roman Patapievici, viitor presedinte al European Union National Institutes for Culture (EUNIC), considera ca preluarea de catre Romania a presedintiei acestei organizatii reprezinta o confirmare a prezentei semnificative a tarii noastre, prin cultura, in strainatate.

"Vrem sa dovedim ca Romania, la fel ca oricare alta tara europeana, este capabila sa ofere management, calitate artistica si consistenta culturala", a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Horia-Roman Patapievici.

Romania va prelua joi, pentru o perioada de un an, prin presedintele ICR, Horia-Roman Patapievici, presedintia retelei institutelor culturale nationale din Europa (EUNIC), evenimentul urmand sa aiba loc in cadrul intalnirii conducatorilor institutelor din reteaua EUNIC, desfasurata, joi si vineri, la sediul ICR.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ICR, preluarea presedintiei EUNIC urmeaza alegerii lui Horia-Roman Patapievici in functia de vicepresedinte al organizatiei, la reuniunea EUNIC din 2008 de la Berlin.

La intalnirea de la Bucuresti vor participa, printre altii, Delphine Borione, director la Departamentul de Politici Culturale, Ministerul Afacerilor Externe (Franta), Judit Hajba - director international al Balassi Institute (Ungaria), Hans Georg-Knopp, secretar general al Goethe Institut (Germania), Martin Davidson - director general al British Council (Marea Britanie), Finn Andersen - secretar general al Institutului Cultural Danez.

Constituita la Praga in 2006, la initiativa British Council, reteaua institutelor culturale nationale din Europa (EUNIC) reuneste in prezent 29 de organizatii culturale de nivel national din 26 de tari europene, printre care institutii de mare prestigiu, precum British Council, Institut Francais, Goethe Institut, Instituto Cervantes, Instituto Camoes, Institutele Italiene de Cultura.

In 2007, presedinte EUNIC a fost ambasadorul Emil Brix (Austria, Ministerul de Externe), in 2008 functia a fost asumata de Hans-Georg Knopp (Germania, Goethe-Institut), iar in 2009 i-a revenit lui Finn Andersen (Danemarca, Danske Kulturinstitut).

Romania, prin Institutul Cultural Roman, a aderat la aceasta retea in iunie 2007, iar in primavara lui 2008 a avut loc sedinta de constituire a retelei locale EUNIC Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Horia Roman Patapievici, #Romania calitate artistica, #presedinte institut EUNIC , #stiri cultura