Omul de afaceri care l-a "salvat" pe Cioran: O sa pastrez fotocopii

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 16:42 1658 citiri

George Brailoiu, omul de afaceri care a cumparat toate documentele lui Cioran vandute la Paris, sustine ca isi va face fotocopii de pe piesele achizitionate inainte sa instraineze manuscrisele.

Legat de institutia in gestiunea careia va lasa scrierile lui Cioran, acesta a anuntat ca va consulta mai multi specialisti.

"Obiecte n-o sa pastrez. Nu le-am cumparat ca sa le pastrez, nu sunt colectionar. O sa fac insa fotocopii. Imi doresc sa am documentele in fotocopie, iar originalele o sa le predau", a declarat el, pentru Evenimentul Zilei.

Intrebat cum a vazut lipsa de implicare a autoritatilor, omul de afaceri sustine ca "a simtit o dezamagire".

"Nu comentez deciziile institutiilor statului. Am simtit o dezamagire... Pentru ca, la nivel bugetar, sumele vehiculate nu reprezentau multi bani", a adaugat el.

Patronul companiei KDF Energy sustine ca a fost contactat de Ministerul Culturii, vineri dupa-amiaza, dar si de presedintele Academiei Romane, si a discutat de asemenea cu reprezentantii Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) din Capitala.

"Am fost contactat si de la Ministerul Culturii din partea domnului ministru si cu cei de la Biblioteca Centrala Universitara am discutat, m-au felicitat, ei au fost competitorii mei. Nu stiam evident. Saptamana viitoare deja am stabilit o intalnire cu presedintele Academiei, o sa discut cu oameni avizati, pentru ca eu nu sunt avizat si o sa iau o decizie in consecinta", a spus acesta, la FRI.

La licitatia de joi a participat si BCU, alaturi de TVR, cele doua societati avand un buget reunit de 80.000 de euro pentru misiunea aducerii acasa a Cioran-ului romanesc.

"Ne-am batut ca chiorii. Daca stiam ca si celalalt concurent e roman, nu mai mizam atat. Organizatorii nu se asteptau ca pretul documentelor sa depaseasca 200.000 de euro", a spus directoarea BCU, Mireille Radoi.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com