Oedipe de George Enescu, premiera a Operei Nationale Bucuresti

Miercuri, 07 Septembrie 2011, ora 13:55
1486 citiri
Oedipe de George Enescu, premiera a Operei Nationale Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta, in cadrul celei de-a XX-a editii a Festivalului International "George Enescu", o noua productie a operei "Oedipe", care va avea premiera pe data de 15 septembrie, de la ora 19:00.

Teatrul liric bucurestean continua astfel traditia de a prezenta, la aproape fiecare editie a festivalului, o noua montare a operei lui George Enescu.

Spectacolul care va avea premiera pe 15 septembrie a fost pus in scena de regizoarea Anda Tabacaru Hogea si aduce in fata publicului o parte dintre cei mai talentati artisti lirici ai Operei Nationale Bucuresti. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare, scenografia este semnata de Viorica Petrovici, coregrafia de Razvan Mazilu, iar maestru de cor, respectiv maestru cor de copii, sunt Stelian Olariu si Vasile Corjos.

Iubitorii de opera il vor putea reasculta in rolul titular pe baritonul Stefan Ignat, alaturi de Horia Sandu (Tiresias), Ionut Pascu (Creon), Valentin Racoveanu (Pastorul), Stefan Schuller (Marele preot), Pompeiu Harasteanu (Phorbas), Mihnea Lamatic (Paznicul), Vicentiu Taranu (Teseu), Mihai Lazar (Laios), Oana Andra (Iocasta), Ecaterina Tutu (Sfinxul), Simona Neagu (Antigona), Antonela Barnat (Meropa), Sidonia Nica (O femeie tebana).

Parcursul operei "Oedipe" de George Enescu la Opera Nationala Bucuresti este strans legat de cel al festivalului care poarta numele marelui compozitor. Stagiunea 1958 - 1959 a fost marcata de premiera nationala a acestei opere, la doua decenii de la cea mondiala de la Paris (1936).

Spectacolul a fost prezentat in cadrul primei editii a Festivalul International "George Enescu", la 22 septembrie 1958. Echipa de realizatori era una de exceptie (dirijor: Constantin Silvestri, regia: Jean Ranzescu, decoruri: Roland Laub, costume: Ofelia Tutoveanu, maestru de cor: Gheorghe Kulibin, coregrafia: Gelu Matei).

In stagiunea 1991 - 1992 a avut loc o noua montare a operei "Oedipe", titlu repus in scena in stagiunile 1995 - 1996, 2003 - 2004, 2009 - 2010 (in aceasta din urma stagiune fiind o coproductie ONB - Theatre du Capitole din Toulouse). Toate aceste spectacole au fost prezentate in cadrul Festivalului International "George Enescu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#opera narionala bucuresti, #spectacol oedire george enescu, #george enescu opera nationala , #Festival Enescu