Nichita Stanescu, Dinu Lipatti si Dumitru Tepeneag, celebrati in America

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 17:50 3105 citiri

Nichita Stanescu, Dinu Lipatti si Dumitru Tepeneag vor fi celebrati in programul ICR New York din perioada octombrie - noiembrie, in cadrul ultimelor evenimente organizate de fosta conducere a ICRNY, Corina Suteu si Oana Radu, se arata intr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, lansarea celei mai cuprinzatoare antologii Nichita Stanescu din Statele Unite, "Wheel with A Single Spoke" (Roata cu o singura spita) va fi urmata de concertul de gala de la Carnegie Hall al pianistilor Matei Varga si Vlad Iftinca, care prezinta, in premiera americana, opera componistica a lui Dinu Lipatti.

De asemenea, la mijlocul lunii noiembrie, scriitorul Dumitru Tepeneag va fi prezent la cea de-a noua editie a festivalului "New Literature from Europe", co-organizat de ICRNY impreuna cu alte sapte institute culturale din reteaua EUNIC. Cele doua proiecte literare au putut fi realizate prin intermediul parteneriatelor obtinute de conducerea ICRNY, fara sprijin financiar din partea ICR, se arata in comunicat.

ICRNY organizeaza pe 19 octombrie, la prestigiosul Carnegie Hall, un concert extraordinar dedicat operei componistice a lui Dinu Lipatti, putin cunoscuta in spatiul american. "Lipatti and His World" (Lipatti si lumea sa) ii are ca protagonisti pe apreciatii pianisti romani din New York,Matei Varga si Vlad Iftinca, carora li se va alatura soprana Laura Tatulescu, stabilita in Germania.

Conform aceleiasi surse, cea de-a noua editie a festivalului "New Literature from Europe" va avea loc la New York, in perioada 15 - 17 noiembrie. Dumitru Tepeneag isi va prezenta, in cadrul evenimentelor din festival, cel mai recent roman, "Camionul bulgar".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii